Logotips d'organismes oficials

Aragó recularà a la fase 2 davant l’augment de positius per coronavirus

Les noves restriccions afecten l'oci nocturn, que haurà de tancar a les 00.30 hores de la nit, i limiten la capacitat de l'interior de bars i restaurants al 50%. La cita per a la vacuna s'obri des d'avui a joves de 18 anys

Els responsables de sanitat del Govern d'Aragó han presentat les mesures que s'adoptaran previsiblement este divendres. | Foto: NDM

Des del Departament de Sanitat del Govern d’Aragó s’està treballant en un decret-llei que farà recular la nostra autonomia al nivell d’alerta sanitària 2 i que entrarà en vigor previsiblement este divendres. Este nivell s’està modulant per a adaptar les restriccions als contagis que s’estan detectant a la comunitat, i que des de Sanitat consideren que deriven principalment de l’oci i s’estan concentrant entre la població més jove. En termes generals, la capacitat dels locals es mantindrà en un 75 per cent. Això sí. En els bars i restaurants, els aforos dels interiors es reduiran al 50 per cent i l’horari de clausurà seran les 23.00 hores. A l’oci nocturn, els aforos a l’interior també seran del 50 per cent i l’activitat es podrà allargar a les 00.30 hores. Les taules poden ser de 6 persones a l’interior i de 10 a l’exterior i es torne a suprimir el servei de barra.

Pel que fa a les celebracions (casaments, batejos, comunions…), la xifra d’assistents se reduirà a 120 comensals, si bé esta restricció no entre en vigor dissabte per a poder reorganitzar millor els actes que ja estaven tancats. Tota celebració ha d’anar acompanyada d’un llistat d’assistents.

Vacunació entre els jóvens
Pel que fa a la vacunació, Aragó està accelerant el calendari per a la vacuna de la covid-19, de manera que de manera que des d’avui mateix s’incorporaran a la campanya els jóvens de 18 a 21 anys i els de 30 i 31 anys, que poden demanar cita a través del sistema Salud Informa. D’esta manera, Aragó té intenció de compaginar la vacunació en les franges superiors d’edat que estaven pendents d’immunització amb els de menor edat, de manera que a finals del mes de juliol tots els aragonesos de més de 18 anys puguen tindre una dosi posada. Des de Sanitat s’ha pres esta decisió en considerar la vacunació com la millor ferramenta per la lluita contra l’actual increment de casos de coronavirus, molt més acusat en la població jove. De fet, la franja d’edat de 20 a 24 anys registre una incidència total de 1.111 casos per 100.000 habitants en els últims set dies.

REDACCIÓ
Mitjans