Logotips d'organismes oficials

Confirmats 26 positius per coronavirus al Matarranya en els últims 15 dies

La incidència continue a l'alça al territori, tot i que moltes PCR que s'han fet al llarg de les últimes 72 hores estan eixint negatives

Video Thumbnail
Aragó recularà a la fase 2 davant l'augment de positius per coronavirus
Continuen eixint casos positius per coronavirus. Al llarg de les últimes dos setmanes, la comarca del Matarranya ha detectat un total de 26 positius al nostre territori, els quals es concentren entre els municipis de Queretes (11 casos), Vall-de-roures (7 casos), La Portellada (5 casos), Beseit (2 c

Continuen eixint casos positius per coronavirus. Al llarg de les últimes dos setmanes, la comarca del Matarranya ha detectat un total de 26 positius al nostre territori, els quals es concentren entre els municipis de Queretes (11 casos), Vall-de-roures (7 casos), La Portellada (5 casos), Beseit (2 casos) i la Vall del Tormo (1 cas). Un grau d’incidència important, i que és una constant a nivell provincial, autonòmic i inclús nacional. De fet, en les últimes 24 hores s’han notificat un total de 98 contagis a la província, dels quals tres es concentren entre l’àrea de salut de Calaceit i de Vall-de-roures. Les coses no van millor a nivell aragonès. En 24 hores han aparegut 712 nous contagis, 84 més que el dia anterior. Davant d’esta situació un tant delicada, Govern d’Aragó ha acordat recular a la fase 2, que limitarà les hores d’oci nocturn i d’obertura de bars i restaurants, així com l’ocupació dels interiors a un 50 per cent i prohibeix consumir a la barra dels bars.

A nivell local, Montse López, que és la coordinadora de vacunació de l’àrea de salut de Vall-de-roures, va apuntar que «portem dos setmanetes bastant intenses» quant a PCR. «Estàvem molt tranquils, però estes últimes dos setmanes han eixit positius en gent jove, i la gent jove té molts contactes». D’aquí que «d’un positiu hem de rastrejar 10 o 12 contactes». Això s’ha traduït en moltes PCR als centres de salut de referència. Tot i això, López va afegir que «la immensa majoria de PCR que fem estan eixint negatives». Ara bé. Des de Sanitat recorden que cal seguir les normes i recomanacions sanitàries davant del coronavirus perquè continuem en pandèmia. Al respecte, Montse López va incidir en què «tot i que estiguem vacunats, la vacuna no sempre és 100% efectiva. Per tant, hem de respectar les distàncies de seguretat, hem de seguir usant la mascareta, ventilant molt els interiors i mantenint la higiene de mans com en els moments més sensibles de la pandèmia».

Vacuna entre els jóvens
En relació al procés de vacunació de la covid-19, López va dir que «anem vacunant en funció de la quantitat de vials que ens arriben. I en estos moments estem vacunant ja a pacients nascuts els anys 1988, 1989 i 1990». De fet, la previsió és que «al llarg d’este mes de juliol tinguem vacunats fins als nascuts l’any 1995». López va recalcar que «portem un percentatge de població vacunat bastant important, i durant estos dies s’està vacunant també la segona dosi d’AstraZeneca, de tal manera que acabarem la pauta dels veïns d’entre 60 i 67 anys». En relació a la predisposició de la població a posar-se la vacuna, la coordinadora de vacunació va considerar que «conforme baixem d’edats, trobem pacients més reticents a la vacuna i detectem problemes tant per trobar una hora concreta per a posar la vacuna com per acceptar la vacunació». Recordem que a través del sistema de Salud Informa, els jóvens de 18 a 21 anys i de 30 i 31 anys poden demanar cita per a la vacuna.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans