Logotips d'organismes oficials
blank

Els positius per covid-19 al Matarranya pugen a 34 casos en les últimes dos setmanes

Enrenou de la justícia, que volent beneficiar el sector hostaler, va imposar delimitacions encara més restrictives. Els bars hauran de tancar a les 11 de la nit i l'oci nocturn acabarà a les 00.30 hores

blank
Aragó té previst vacunar en primera dosi a tots els majors de 18 anys al llarg de el present mes de juliol. | Foto: M. Jiménez

Continuen eixint casos positius per coronavirus. Durant les últimes dos setmanes, la comarca del Matarranya ha notificat un total de 34 positius al territori, els quals estan repartits entre els municipis de Queretes (10 casos), Vall-de-roures (7 casos), La Portellada (6 casos), Beseit (3 casos), Calaceit (3 casos), Valljunquera (2 casos) i un cas per municipi a la Torre del Compte, la Vall del Tormo i Fórnols. D’estos 34 positius, 14 d’ells han estat notificats en els últims 7 dies. De fet, al llarg de l’última setmana s’han seguit fent bastantes PCR a la comarca, però moltes d’elles estan eixint negatives. A nivell autonòmic, el Departament de Sanitat ha confirmat que en les últimes 24 hores han estat notificats 944 nous casos per coronavirus, dels quals 72 casos són de Terol i quatre d’elles al Matarranya.

Al mateix temps, destacar que la vacunació contra la covid-19 no pare. Al llarg de les últimes setmanes han arribat més vacunes al Matarranya, i en estos moments s’estan inoculant primeres dosis en pacients nascuts en els anys 1988 i 1989. De fet, des del Departament de Sanitat ja han obert agenda per a l’autocita als nascuts entre els anys 1992 i 1995 amb l’objectiu que la vacunació arribe al llarg dels pròxims dies als menors de 30 anys. I és que Aragó té previst vacunar en primera dosi a tots els majors de 18 anys al llarg de el present mes de juliol, i no descarte que la inoculació pugue arribar de forma immediata entre els menors d’edat. A nivell comarcal, la vacunació també porte un bon ritme, i durant les últimes setmanes s’ha estat inoculant en primeres dosis als nascuts a partir de l’any 1983, amb la intenció d’arribar a l’any 1990 en qüestió de dies. També s’està vacunant als jóvens de 18 a 21 anys a través de el sistema de autocita.

En relació al procés de vacuna de la covid-19, la coordinadora de vacunació de l’àrea de salut de Vall-de-roures, Montse López, va dir que “estem vacunant en funció de la quantitat de vials que ens arriben. I en estos moments estem vacunant ja a pacients nascuts en els anys 1988, 1989 i 1990”. López va recalcar que “portem una proporció de població vacunada bastant important, i durant estos dies s’està vacunant també en segona dosi d’AstraZeneca, de tal manera que acabarem la pauta dels veïns d’entre 60 i 67 anys”. En relació a la predisposició de la població a posar-se la vacuna, la coordinadora de vacunació va considerar que “conforme baixem d’edats, trobem pacients més reticents a la vacuna i detectem problemes tant per a trobar una hora concreta per a posar la vacuna com per acceptar la vacunació”.

Noves restriccions
A l’Aragó, i davant l’increment de contagis, el govern va acordar limitar els horaris de tancament de bars i restaurants i de l’oci nocturn. Després de discrepàncies entre l’executiu i la justícia, a Aragó finalment es mantindrà la fase 2 modulada, que principalment afecte els horaris de tancament i que implique que l’oci nocturn haurà de tancar a les 00.30 hores, i la hostaleria tindrà l’horari de tancament a les 23.00 hores. Més restrictius han estat al País Valencià, on apliquen toc de queda a aquells municipis on la incidència està disparada.

R. LOMBARTE
blank Mitjans blank