Logotips d'organismes oficials

Confirmats 6 nous positius al Matarranya per covid-19

La comarca acumule 35 casos en els últims 14 dies i notifique el primer positiu a Torredarques en tota la pandèmia. Nous canvis a l'hostaleria, que podran treballar fins a les 00.30 hores

Ahir es va publicar una ordre al BOA i en la qual s'incorporen noves modificacions dins del nivell d'alerta 2 modulat. | Foto: NDM

L’evolució del covid-19 no va bé a Aragó. Així es desprèn de l’última roda de premsa que va presidir la consellera de Sanitat, Sira Repollés, i en la qual va anunciar que des del Govern d’Aragó demanaran implantar el toc de queda per a les poblacions majors de 10.000 habitants amb una incidència superior als 500 casos en 7 dies. En estos moments, Osca capital i les poblacions de Jaca, Montsó i Barbastre estarien per damunt d’este grau d’incidència acumulada en casos de coronavirus. A l’Aragó, i pel que fa als casos acumulats durant les últimes 24 hores, la cosa tampoc va a millor, i tant ahir com dimecres es van notificar 2.000 nous casos. Al Matarranya, en les últimes 24 hores s’han confirmat 6 nous casos per coronavirus, entre ells 1 a Torredarques, que és el primer positiu que s’ha viscut a esta població en tota la pandèmia. En les últimes 2 setmanes s’han registrat 35 positius a la comarca que estan repartits entre Vall-de-roures (9 casos), Calaceit (7 casos), Queretes i Mont-roig (4 casos), Valljunquera (3 casos), la Torre del Compte i Beseit (2 casos), i un cas per als municipis de La Portellada, Fórnols, Pena-roja i Torredarques.

Davant d’esta situació, i després d’analitzar l’evolució epidemiològica, Aragó sol·licite al Tribunal Superior de Justícia d’Aragó la limitació de mobilitat nocturna entre les 01.00 i les 06.00 hores en les poblacions d’Osca, Montsó, Jaca i Barbastre. Al mateix temps, ahir es va publicar una ordre al Butlletí Oficial d’Aragó i en la qual s’incorporen noves modificacions dins del nivell d’alerta 2 modulat on es trobe en estos moments la comunitat aragonesa. Bàsicament, s’unifique l’horari d’hostaleria, i que podrà tancar a les 00.30 hores. També es redueixen a la meitat els assistents a propostes multitudinàries i a les celebracions. Des del Govern d’Aragó també van concretar que com ha passat en les anteriors onades, l’increment de casos té una repercussió en el sistema hospitalari. De fet, s’està apreciant una pujada en els ingressos, tant en els llit convencionals com a la UCI, si bé este creixement és molt inferior al que es va viure en onades anteriors. Des de Sanitat també recorden que les activitats d’estiu infantils i juvenils passen a fase 3, de tal manera que les acampades a l’aire lliure queden restringides a partir del 29 de juliol.

R. LOMBARTE
Mitjans