Logotips d'organismes oficials

Sanitat confirme 48 positius al Matarranya en les últimes dos setmanes

Des del Govern d'Aragó confirmen que més del 70% de la població major de 12 anys té la pauta completa

Aragó manté obertes les agendes de vacunació per a tots els pacients majors dels 12 anys a través del sistema d'autocita. | Foto: MJG

La incidència del coronavirus al Matarranya continue disparat. Al llarg de les últimes dos setmanes s’han arribat a registrar un total de 48 positius a la comarca, mentre que la incidència està per damunt dels 700 casos per 100.000 habitants en les últimes dos setmanes i per damunt de les comarques més poblades de la província, com són el Baix Aragó i la comarca de Terol. En estos moments, en 11 dels 18 municipis del Matarranya tenim algun positiu per coronavirus, a l’espera dels resultats d’algunes PCR més. Per poblacions, Vall-de-roures acumule 19 casos en les últimes dos setmanes, seguit de Calaceit i Massalió (6 casos) i Pena-roja (4 casos més). També tenim positius a Beseit i La Freixneda (3 positius), així com a Valljunquera i la Torre del Compte (2 casos), a més de Torredarques, Lledó i La Portellada (1 positiu).

Paral·lelament, des del Govern d’Aragó han anunciat que l’autonomia ha superat el 70% de la població major de 12 anys amb la immunització completa contra el coronavirus. De fet, les últimes dades del Departament de Sanitat parlen d’un 71,5 per cent en pauta completa. D’esta manera, s’han administrat un total de 753.065 segones dosis en la comunitat, d’un total de 1.701.809. Aragó es converteix així en la sisena comunitat en superar el 70% de la seua població vacunada. Tot i haver arribat a este gran percentatge d’immunitat, des del Departament de Sanitat insisteixen en la necessitat d’arribar a majors taxes de cobertura, sobretot entre la població més jove que ha estat l’última en incorporar-se al calendari de vacunació. Cal recordar que Aragó manté obertes les agendes de vacunació per a tots els pacients majors dels 12 anys a través del sistema d’autocita.

R. LOMBARTE
Mitjans