Logotips d'organismes oficials

El Matarranya acumule 68 positius per covid-19 en les últimes dos setmanes i lidere la incidència provincial

La comarca se situe en més de 800 casos per 100.000 habitants, i en les últimes 24 hores s'han notificat 8 nous casos

Continue la vacunació entre la població més jove, tant en primeres com en segones dosis. | Foto: M. Jiménez

La incidència del coronavirus es manté a l’alça al Matarranya, amb més de 800 casos per cada 100.000 habitants. De fet, al llarg de les últimes dos setmanes s’han acumulat un total de 68 positius al territori, i el grau d’incidència és el doble que a les comarques de la província amb més casos. En les últimes 24 hores, a la comarca del Matarranya s’han notificat 8 nous casos, que es reparteixen entre les poblacions de Vall-de-roures (7 positius) i La Portellada (1 cas). Les PCR que es van fer entre la població juvenil de Pena-roja han eixit totes negatives.

Des del Govern d’Aragó reiteren en respectar al màxim les restriccions sanitàries, en uns moments de molta fluctuació de gent al territori i amb diferents propostes culturals al nostre territori. Per tant, distància social, mascareta, higiene i una bona ventilació. Al territori, en estos moments tenim 68 casos repartits entre les poblacions de Vall-de-roures (28 casos), Ràfels (21 positius), Valljunquera (6), Pena-roja (5) i La Freixneda (3 casos). A La Portellada, Calaceit, Fontdespatla, Massalió i la Vall del Tormo tenim un positiu per coronavirus.

A nivell autonòmic, destacar que Aragó distribuirà al llarg d’esta setmana un total de 61.120 dosis de vacunes contra la covid-19, de les quals 45.930 són de Pfizer i 15.190 de Moderna. D’elles, 28.088 aniran destinades a segones dosis, i totes les altres als grups d’edat i col·lectius per als quals està disponible la vacunació en estos moments. Per sectors sanitaris, a Alcanyís li corresponen un total de 2.454 dosis. En estos moments, a Aragó la vacunació està oberta a través del sistema d’autocita per a tots aquells veïns que tinguen 12 anys o més.

R. LOMBARTE
Mitjans