Logotips d'organismes oficials

El PP demane al Govern d’Aragó solucions als problemes sanitaris de la província

La portaveu de sanitat a les Corts, Ana Marín, creu que cal buscar el remei a la falta d'especialistes dels hospitals de Terol i Alcanyís

La portaveu de Sanitat del PP a les Corts, Ana Marín, i el president provincial del Partit Popular, Joaquín Juste. | Foto: NDM

El PP ha demanat al Govern d’Aragó la necessitat de trobar solucions urgents als problemes sanitaris que viuen els hospitals d’Alcanyís i Terol. Al respecte, la portaveu de sanitat a les Corts, Ana Marín, va recordar que la província «té un problema» en matèria sanitària i l’executiu de Javier Lambán «no és conscient». És per això que ha instat els responsables governamentals a «utilitzar tots els mitjans que tenen al seu abast», i també «que atenguen els professionals i els escolten, que són els que viuen diàriament esta realitat».

Si en el mes de maig els ‘populars’ van denunciar que a l’hospital de Terol s’estava produint una falta d’especialistes en urologia, oftalmologia, geriatria, cardiologia i rehabilitació, la portaveu en sanitat va afegir que la situació actualment «encara és pitjor», com ho demostre la pèrdua d’un facultatiu en ginecologia. En este sentit, la portaveu popular va considerar que «és inadmissible la situació que vivim, i per la qual cosa no han posat cap solució que resolgui la realitat de l’hospital de Terol i d’Alcanyís».

Marín va recalcar que és «imprescindible i urgent» prendre mesures al respecte, que han d’anar en la «línia contrària» a les que ha plantejat en els últims temps el Departament de Sanitat. Per a la diputada del PP, el Govern de Lambán «està profundament equivocat» perquè la solució «no ha de passar per animar els sanitaris a abandonar la província», sinó que ha d’anar encaminada a «que vinguen aquí, a conèixer la província i disposar de contractes duradors, de qualitat i estables» per a garantir professionals en aquells hospitals apartats de Saragossa.

La portaveu sanitària a les Corts d’Aragó també va criticar que el Govern d’Aragó està fent gala d’un excés de supèrbia i per això ha demanat que se senten amb el sector sanitari. «Són els que millor coneixen el problema, poden aportar solucions i no s’està comptant amb ells», va sentenciar.

REDACCIÓ
Mitjans