Logotips d'organismes oficials

Sanitat inocule la tercera vacuna contra el coronavirus a tots els majors que viuen en residències

Demà dijous la posaran a tots els usuaris de la Residència Municipal de Vall-de-roures. Des de Salut també han impulsat una jornada de vacunació de portes obertes per a este dijous

Video Thumbnail
Vacunacio
Les àrees de salut d'Aragó estan organitzant amb les residències de gent gran de la comunitat el dispositiu necessari per a inocular la tercera dosi contra el coronavirus a la població més gran. Un calendari que, segons la consellera de Drets Socials del Govern d'Aragó, María Victoria Broto, està pa

Les àrees de salut d’Aragó estan organitzant amb les residències de gent gran de la comunitat el dispositiu necessari per a inocular la tercera dosi contra el coronavirus a la població més gran. Un calendari que, segons la consellera de Drets Socials del Govern d’Aragó, María Victoria Broto, està pautat amb Salut Pública. Al respecte, la mateixa consellera va destacar que «des del punt de vista del nostre departament, i com a gestors de les residències de gent gran, ens alegre que comence la tercera dosi», afegint que «és molt important que el col·lectiu amb el qual es comence, al costat d’altres persones que pateixen altres patologies, sigue el de la gent gran». En esta línia, la consellera de Ciutadania va indicar que s’estan ultimant detalls perquè la tercera dosi arribo als 15.500 residents d’Aragó.

De fet, i segons va confirmar el coordinador de l’àrea de Salut de Vall-de-roures, Dani Ferrer, la previsió és que demà dijous s’inocule la tercera dosi a tots els usuaris de la Residència Municipal de Vall-de-roures. Al respecte, Ferrer va dir que «s’ha aprovat la tercera dosis als trasplantats d’òrgan sòlid, per a aquelles persones en tractament hematològic o biològic». A este perfil de pacient se’l va citar i vacunar en el seu dia a través de l’hospital de referència, la majoria d’ells amb la vacuna de Moderna. Ara se seguirà el mateix protocol, d’aquí que al llarg dels pròxims dies se citarà a tots els trasplantats que necessiten tercera dosi també a través de l’hospital. Paral·lelament, i com destacàvem, l’ordre de Sanitat també passe per iniciar el procés d’inoculació de la tercera vacuna a la gent gran que viu en residències.

Ferrer va recalcar que «tenim estoc disponible, i la decisió que hem pres és vacunar a tots els usuaris de la Residència Municipal este mateix dijous. En un únic dia farem esta immunitat a la residència», que recordem va ser un dels punts més durament castigats al territori durant l’inici de la pandèmia. Demà dijous també s’impulsarà una nova iniciativa al Matarranya. I és que des de l’àrea de salut se celebre una jornada de vacunació de portes obertes. Ferrer va explicar que «durant tot el procés de vacunació, els usuaris venien aquí amb una cita prèvia. I el que hem plantejat ara és una jornada on tots aquells que vulguen es puguen vacunar aquí sense la necessitat d’una cita prèvia. Podran vindre durant tot el matí» amb l’objectiu de facilitar accés a la vacuna i ampliar la proporció de gent vacunada al territori.

Com a la primavera
Pel que fa a l’evolució de la pandèmia i al grau d’incidència del coronavirus al territori, hem de destacar que al llarg de les últimes setmanes la situació està calmada i en els últims 7 dies només s’ha confirmat un nou positiu al Matarranya. De fet, i en tot el mes de setembre només s’han acumulat 6 positius al territori, unes xifres molt bones i que ens recorden a les que teníem a la primavera. Al respecte, Dani Ferrer va recordar que «este estiu ha vingut molta gent als municipis. Hem tingut molta segona residència, molts turistes i visitants. Molta població tenia la pauta completa, i això done seguretat. En comparació a l’estiu passat ens hem relacionat d’una altra manera». I això, «si ho sumem a que les variants de covid-19 que hi ha ara són més contagioses, han fet que la situació de l’agost hagi segut molt més complicada».

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans