Logotips d'organismes oficials
blank

El Matarranya, lliure de covid-19 durant l’últim mes

La nostra comarca no ha registrat cap positiu durant este octubre, i l'últim positiu va acabar la quarantena el 13 de setembre

El mapa covid del portal de transparència que té el Govern d'Aragó confirma les bones dades d'incidència per coronavirus a la comunitat. | Foto: NDM

El Matarranya no ha registrat cap positiu per coronavirus en els últims 30 dies. Així es desprèn del portal de transparència que té el Govern d’Aragó, i que confirme que l’últim positiu per covid-19 al nostre territori es va donar el 3 de setembre. De fet, des del 13 de setembre el Matarranya està lliure de coronavirus. Números que confirmen la bona evolució del virus a la comarca, i que de la mà de les comarques terolenques de Gúdar-Javalambre i Serra d’Albarrasí, són les que registren menor incidència a Aragó. Ara bé. L’evolució de la covid-19 a la nostra autonomia també va en la bona direcció. Segons va confirmar Govern d’Aragó, en estos moments tenim «la incidència més baixa pel coronavirus dels últims 15 mesos». Els nivells de covid-19 se situen en 33,8 casos per cada 100.000 habitants, quan al juliol vam registrar una taxa de més de 450 casos.

Si ens centrem en les residències de gent gran, en estos moments a Aragó trobem 17 brots oberts que afecten un total de 351 persones entre residents i treballadors. Precisament, un dels últims fronts de vacunació han estat les residències, on s’ha inoculat la tercera dosis a tots els usuaris de les residències aragoneses, exceptuant aquelles on tenim brots actius. De fet, Sanitat ha administrat més de 14.000 dosis destinades als usuaris de residència. A nivell comarcal, i si parlem de xifres absolutes, en estos 19 mesos de pandèmia hem patit un total de 716 positius per la covid-19. Un total de 22 veïns han perdut la vida. En números absoluts, Vall-de-roures, la població més gran del Matarranya, ha segut la que ha registrat més positius. Són, concretament, 284 positius. A continuació tenim Calaceit, amb 83 positius, i la Vall del Tormo, amb 58 positius.

En proporcions, ha segut la Vall del Tormo el municipi més tocat per la covid-19, amb una incidència absoluta de 206 casos per 1.000 habitants. L’acompanyen la Torre del Compte (128) i Valljunquera (127).

R. LOMBARTE
blank Mitjans blank