Logotips d'organismes oficials

Sanitat inocularà la tercera dosis contra el coronavirus a partir del 25 d’octubre

La Comissió de Salut Pública administrarà la tercera vacuna entre els majors de 70 anys i una vegada ha passat mig any des de la segona dosis

La inoculació de la tercera dosi s'administrarà en paral·lel a la campanya de vacunació contra la grip. | Foto: M. Jiménez

La Comissió de Salut Pública ha aprovat administrar la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 en els majors de 70 anys. Esta decisió va ser presa la setmana passada, una vegada duta a terme la vacunació de la tercera dosi en els usuaris de les residències de gent gran. Segons va notificar Salut Pública, la inoculació d’esta tercera dosi entre els majors de 70 anys pot començar el pròxim 25 d’octubre, quan han passat sis mesos de l’administració de la segona vacuna contra la covid. Al mateix temps, i des de la mateixa comissió, van anunciar que la inoculació d’esta tercera dosi s’administrarà en paral·lel a la campanya de vacunació contra la grip. La tercera dosi s’obrirà també als majors de 65 anys, una vegada passe també este període de sis mesos entre la segona i la nova vacuna.

La decisió que ha pres Salut Pública es done en un moment en què hi ha un elevat percentatge de població major de 12 anys amb la pauta de dos dosis completa. De fet, el procés de vacunació s’ha parat en gran manera. En estos moments, hi ha vacunes de sobres, i en algunes autonomies el percentatge de ciutadans vacunats es trobe fins i tot per damunt del 85 per cent de la població. A Aragó, i al llarg dels últims dijous, s’han celebrat diferents jornades de vacunació sense cita prèvia per facilitar la inoculació entre alguns veïns que, a dia d’avui, no s’han vacunat. A la comarca de Matarranya, on hi ha també un elevat percentatge de població vacunada, la resposta als dijous ‘sense cita’ ha estat més bé anecdòtica. De moment, Salut Pública no s’ha pronunciat sobre la vacunació entre els menors de 12 anys, un sector de població que de moment no s’està vacunant a cap país de la Unió Europea. Pel que fa a les embarassades, Sanitat recomane la vacuna contra la coronavirus. Això sí. Per ara, a Alcanyís, no es possibles que estiguen acompanyades a la sala d’ecografies.

Oci nocturn i passaport
Així mateix, i des de Sanitat de el Govern d’Aragó, s’estan tancant els detalls per a reprendre l’ús de les pistes de ball en discoteques i pubs una vegada han passat les Festes del Pilar. De fet, territoris veïns com Catalunya han obert les pistes de ball en els locals d’oci nocturn des de fa ja uns dies. A Catalunya es pot accedir a estos locals amb el passaport covid, i és obligatori l’ús de mascareta, i es pot ballar sense distància de seguretat. A Aragó s’està estudiant una fórmula similar per a l’oci nocturn que es donarà a conèixer al llarg dels pròxims dies. En certes autonomies, com per exemple a Castella i Lleó, ja s’han reprès els concerts en directe de peu i sense ús obligatori de mascareta.

R. LOMBARTE
Mitjans