Logotips d'organismes oficials
blank

La vacuna de la grip començarà el dia 26 d’octubre amb la gent de les residències

La previsió de Sanitat és prioritzar també als majors de 70 anys, als quals se'ls inocularà la tercera dosi del coronavirus i la de la grip de forma simultània

Als majors de 70 s'inocularà, de forma simultània, la vacuna contra la grip i la tercera dosi de la covid. | Foto: MJG

La campanya de vacunació de la grip conviurà enguany amb la del coronavirus. De fet, la campanya d’este hivern comence el pròxim 26 d’octubre. Primer de tot es vacunarà als usuaris de residències, encara que també es prioritzaran altres sectors de població. Per un costat, els col·lectius sanitaris i sociosanitaris i les dones embarassades. I per un altre, els majors de 70 anys. El coordinador de l’àrea de salut a Vall-de-roures, Daniel Ferrer, va recordar que «a estes alçades de l’any ja hauríem d’haver començat la vacunació contra la grip. Però estàvem pendents de la tercera vacuna contra la covid-19». Una tercera dosi que ara es començarà a posar immediatament entre els majors de 70 anys, i que s’inocularà, de forma simultània, amb la vacuna contra la grip entre aquells que vulguen.

De cara a la campanya contra la grip, els criteris generals recomanen la vacuna en tots els majors de 65 anys. Encara que enguany es prioritzaran als majors de 70 anys, aprofitant la vacunació de la tercera dosi de la covid-19. Tot i això, la intenció és que a partir del 5 de novembre, i una vegada estiguen vacunats els usuaris de residències, el sector sanitari, les embarassades i els majors de 70 anys, la vacuna contra la grip estigue disponible a tota la població en general. En relació a la grip, Ferrer va destacar que «a nivell local hem apreciat que la gent està preguntant per esta vacuna, i a nivell personal estic observant que hi ha la mateixa voluntat o més voluntat que altres anys per posar-se la vacuna contra la grip». La vacuna també es recomane en aquells menors de 65 anys que presenten un alt risc per complicacions derivades de la grip.

R. LOMBARTE
blank Mitjans blank