Logotips d'organismes oficials

La vacuna de la grip s’estén al col·lectiu de majors de 65 anys

La campanya ha començat enguany en les residències, trasplantats i els majors de 70 anys. Continue la vacuna de la tercera dosi contra la covid. Controlat un brot de coronavirus a Herbers

La campanya contra la grip s'està estenent per tot Aragó, i en els majors de 70 anys s'ha posat acompanyada de la tercera dosi contra la covid. Foto: NDM

Vacunats els majors de 70 anys, als quals inclús se’ls hi ha donat la possibilitat de fer-ho de manera simultània amb la tercera dosi de la covid-19, la vacuna de la grip s’estén ara als majors de 65 anys. A les àrees de salut de Calaceit, Vall-de-roures i Alcanyís, on trobem els 18 municipis del Matarranya, ja ha començat la vacuna contra la grip. Una campanya que enguany ha donat prioritat als usuaris de residències, als majors de 70 anys i a trasplantats. La vacuna contra la grip, que va començar de manera oficial el 2 de novembre, segueix el seu curs, i des de les àrees de salut se centren estos dies a vacunar les generacions nascudes entre el 1952 i el 1954.

Daniel Ferrer és coordinador de l’àrea de salut de Vall-de-roures, i va explicar que «si l’any passat vam començar primer la campanya de la grip, i una vegada acabada ens vam centrar amb la covid, enguany ho tenim tot alhora». De fet, als residents, els majors de 70 anys i persones de risc se’ls recomanava tant la tercera dosi contra la covid com la vacuna contra la grip. «La resposta del pacient ha estat significativa», va afegir Ferrer, «i molta gent ha triat posar-se les dos vacunes a la vegada». En cas que el pacient hagi preferit separar-les, Sanitat prioritze la vacuna de la grip, perquè «les dosis contra la grip han arribat totes, mentre que les de covid ho fan de forma progressiva».

Brot a Herbers
Pel que fa a l’evolució de la pandèmia al nostre territori, cal destacar que ha estat detectat un brot de covid-19 a Herbers i que ja s’ha donat per controlat. Sobre això, Daniel Ferrer va recordar que «el brot està aïllat en esta zona que pertany a la nostra àrea de salut», si bé s’està fent seguiment a altres pobles dels Ports on han aparegut positius per coronavirus. Des de Sanitat, Ferrer va dir que «encara que estiguem vacunats i tot i que la transmissió del virus sigue menor, el contagi pot passar», com s’ha donat a Herbers, on totes les persones contagiades tenien la pauta completa contra la covid-19.

R. LOMBARTE
Mitjans