Logotips d'organismes oficials

Sanitat aplicarà el passaport covid a l’oci nocturn i a les celebracions socials

Des del Govern d'Aragó han demanat autorització prèvia al Tribunal Superior de Justícia per a regular este passaport. Creix la incidència de la covid al Matarranya

La consellera Sira Ripollés, al centre de la imatge, durant l'última roda de premsa celebrava del departament de Sanitat. | Foto: NDM

El Departament de Sanitat ha demanat autorització prèvia al Tribunal Superior de Justícia d’Aragó per a la publicació d’una ordre que establirà l’obligatorietat de presentar el certificat covid en l’oci nocturn i en aquelles celebracions socials (batejos, comunions, confirmacions o altres) previstes en establiments de restauració o de l’hostaleria. Al mateix temps, i segons ha anunciat Sanitat, també es demanarà este passaport covid als actes que concentren més de 500 assistents en recintes tancats o 1.000 assistents en espais oberts. Al mateix temps, els promotors han d’elaborar un pla d’actuació que inclogue les mesures de prevenció i de control davant de la situació covid-19.

D’esta manera, les persones majors de 12 anys presents en estos actes hauran de presentar el certificat d’haver rebut la pauta completa de vacunació covid, o disposar d’una prova diagnòstica d’infecció activa negativa feta per professionals sanitaris o en centres autoritzats. Sanitat ha pres esta decisió davant la conveniència de prendre mesures que ajuden a remetre la transmissibilitat a la població. Al respecte, Sanitat va recordar que el passaport europeu fan caure de manera significativa les possibilitats de contagiar o ser contagiat als entorns de més risc. Esta mesura, que ja s’està aplicant a diferents països del nostre entorn, té a més l’efecte d‘incentivar la vacunació entre els grups que encara no ho han fet.

Puge la incidència a Aragó i al Matarranya
Cal recordar que a partir de la setmana 42 (del 18 al 24 d’octubre de l’any 2021), s’ha tornat a produir un augment en l’afectació de la covid. En les setmanes 42 a 45 (fins al diumenge 14 de novembre), el número de casos ha anat augmentant a l’Aragó (460, 529, 698 i 1020 casos, respectivament), amb incidències setmanals creixents (35, 40, 53 i 77 casos per 100.000 habitants). A nivell comarcal, també ha pujat de manera significativa la incidència de la covid. De fet, en els últims 14 dies s’han registrat un total de 14 positius al Matarranya, que esta repartits entre les poblacions de Massalió, Vall-de-roures, Queretes, Pena-roja, Valljunquera i la Vall del Tormo. D’aquí que les autoritats sanitàries demanen extremar precaucions.

R. LOMBARTE
Mitjans