Logotips d'organismes oficials

Els xiquets i xiquetes d’entre 5 i 12 danys s’incorporen a l’estratègia de vacuna contra la Covid-19

La previsió anunciada per la Comissió de Salut Pública és que este grup d'edat es comence a vacunar a partir del 15 de desembre. Al Matarranya s'han notificat 14 positius en l'última setmana

A Espanya s'han administrat més de 76 milions de vacunes Covid-19. | Foto: NDM

La Comissió de Salut Pública, celebrada el passat dimarts 7 de desembre, va aprovar la incorporació dels xiquets i xiquetes d’entre 5 i 11 anys a l’estratègia nacional de vacunació contra la Covid-19. De fet, des del Ministeri de Sanitat van detallar que en estos moments «els menors de 12 anys constitueixen el grup d’edat amb més incidència acumulada de casos» per coronavirus. Per tot això, la comissió ha aprovat la vacunació d’estes cohorts d’edat i així disminuir la càrrega de malaltia d’este col·lectiu i la transmissió a l’entorn familiar, als centres educatius i a la comunitat.

Ja el 25 de novembre passat, l’Agència Europea del Medicament va autoritzar la vacuna infantil Comirnaty (de la firma Pfizer) per a la població d’entre 5 i 11 anys. Esta vacuna es dispensarà en vials diferents dels utilitzats per a la població adulta. L’arribada de la primera remesa de vacunes pediàtriques a Espanya està prevista per al pròxim 13 de desembre i el repartiment a les comunitats i ciutats autònomes, com s’ha fet en tota la campanya de vacunació, es farà de manera proporcional a la població diana. La comissió ha decidit començar la vacunació infantil en esta franja d’edat a partir del pròxim 15 de desembre.

Així mateix, la Comissió de Salut Pública, a instàncies de la Ponència de Vacunes, també ha acordat que l’interval d’administració de la segona dosi sigue a 8 setmanes, per contribuir a incrementar la resposta immune, així com per tindre vacunats tots els menors entre 5 i 11 anys en un espai de temps curt amb almenys una dosi. Cal recordar que a Espanya s’han administrat més de 76 milions de vacunes Covid-19 i un 90 per cent de la població diana (majors de 12 anys) ha rebut la pauta completa de vacunació. A més a més, s’han administrat més de 5 milions de dosis de reforç amb la vacuna Janssen.

Per la seua part, i des del Govern d’Aragó, recorden que la setena onada de la Covid-19 continue mantenint una tendència a l’alça. De fet, ens trobem en una taxa de 266 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies, quan la incidència de la setmana passada era de 166 casos. A nivell del Matarranya cal recordar que en els últims 7 dies s’han confirmat un total de 14 casos a la nostra comarca, i que es reparteixen entre les poblacions de Beseit i Queretes (4 casos cada municipi), Fontdespatla i Pena-roja (2 casos per municipi) i Lledó i Ràfels, amb un cas notificat per localitat.

R. LOMBARTE / AGÈNCIES
Mitjans