Logotips d'organismes oficials

La incidència per coronavirus al Matarranya es duplique en una setmana

S'ha passat dels 12 casos de la setmana 50 als 28 casos acumulats la setmana passada. La majoria de positius s'han donat a la capital comarcal

Des de Salut han obert la cita prèvia a través de la seua app per als xiquets i les xiquetes nascuts entre 2010 i 2014. Foto: NDM

La comarca del Matarranya ha registrat un progressiu increment de casos per Covid al llarg de l’última setmana. Seguint la tendència que s’està donant a nivell autonòmic i nacional, la nostra comarca ha passat dels 12 casos confirmats la setmana 50 als 28 positius per coronavirus de la setmana passada. Una incidència que sobretot s’ha donat a Vall-de-roures, la capital comarcal, on en els últims set dies s’han confirmat 15 positius. També s’han confirmat casos positius per coronavirus a Calaceit, Ràfels, Mont-roig, Queretes, Massalió, La Freixneda, La Portellada, Fórnols i Herbers. Estos 28 positius per Covid-19 es tradueixen en més de 300 casos per 100.000 habitants, que tot i suposar un increment notable en relació a les últimes setmanes, és dels nivells més baixos de la província.

Per la seua part, i en relació a les xifres actualitzades del dijous, Aragó registre una incidència de 469 casos per cada 100.000 habitants a set dies, mantenint una tendència en ascens respecte a la setmana passada. Per edats, la població infantil no vacunada continue registrant la taxa d’incidència més elevada, i que ara mateix és de 637 casos per cada 100.000 habitants. El segon grup d’edat amb més casos està sent el de 35 a 44 anys. Al costat contrari trobem les persones de més de 75 anys, que registren uns nivells de 164 casos per cada 100.000 habitants a set dies. Pel que fa als ingressos hospitalaris, Aragó té 309 pacients per covid-19. I quant a les UCI, ara mateix estan ocupats el 16,8 per cent dels llits de cures intensives. A les residències de gent gran, ara mateix hi ha 48 brots oberts.

Oberta la citació entre la població jove
Al mateix temps, i des del Departament de Sanitat, van explicar que dimecres de la setmana passada va començar la vacunació pediàtrica a Aragó contra la Covid. Per a iniciar tot el procés d’inoculació entre la població infantil, Aragó ha rebut unes 36.000 dosis, que es destinaran principalment a vacunar les xiquetes i els xiquets nascuts els anys 2010, 2011 i 2012. Des del Govern d’Aragó van concretar que ara mateix està oberta la citació per a tots els xiquets d’entre 7 i 11 anys, sol·licitud que s’ha de fer a través del Salut Informa. En sol dos dies, de dimecres a divendres de la setmana passada, un total de 10.876 aragonesos van demanar la cita per iniciar el procés de vacunació pediàtrica. Al Matarranya, la vacunació entre la població de 9 a 11 anys va començar un dia més tard.

R. LOMBARTE
Mitjans