Logotips d'organismes oficials

Aragó recule al nivell 2 modulat i avance l’horari de tancament de l’hostaleria

Des de Sanitat s'han consensuat una sèrie de restriccions amb els territoris veïns per a frenar l'evolució del coronavirus. Està prohibit consumir a la barra dels bars i les taules es limiten a 10 persones

Les conselleres Mayte Pérez i Sira Repollés, durant l'anunci de les noves restriccions davant l'evolució del coronavirus. Foto: NDM

Estava cantat. El president del Govern d’Aragó, Javier Lambán, va anunciar la setmana passada que s’estaven barrejant restriccions addicionals en territoris veïns per frenar l’evolució del coronavirus, i que podrien entrar després de Nadal. Unes noves restriccions que va donar a conèixer l’executiu aragonès este mateix dilluns i que impliquen, entre d’altres, avançar l’horari de clausura de l’hostaleria, limitar a un màxim de 10 persones les taules i prohibir-ne el consum a la barra del bar. Aragó incorpore, per tant, una bateria de restriccions treballades amb Navarra, Euskadi, Astúries, La Rioja i Cantàbria, i que estan encaminades a crear espais més segurs i enfortir la prevenció en aquells entorns on es done major interacció social.

D’esta manera, i després d’una anàlisi comuna de la situació epidemiològica en estes sis comunitats, Aragó recule al nivell 2 modulat. Això es tradueix en avançar la clausura de l’hostaleria, que serà a les 00.00 hores, mentre que l’oci nocturn podrà obrir fins a les dos de la matinada. Al mateix temps, i en el marc de l’hostaleria, es limite un màxim de 10 persones per taula, assegurant una separació de metre i mig per taula, a més d’eliminar el consum a les barres dels bars. A gimnasos i equipaments polivalents, l’activitat esportiva quede limitada a un màxim de 10 persones en espais tancats. En el cas dels esdeveniments multitudinaris, estos hauran de tindre autorització prèvia i un pla de prevenció en cas que superon un aforament de 250 persones en interiors.

La consellera de Sanitat del Govern d’Aragó, Sira Repollés, va anunciar estos canvis dilluns. La mateixa consellera va recalcar que «l’última setmana hem tingut una explosió de contagis no esperada en la seua intensitat, encara que sí que podíem tindre certa premonició que això podia passar, ja que països limítrofs del nostre entorn, amb proporcions similars de vacunació, han patit una onada de contagis». Repollés va concretar que «per algun fet sociològic que crec que en algun moment podrem definir, esta pandèmia ha castigat especialment les regions del nord». Comunitats que s’han reunit recentment i han acordat aplicar estes mesures restrictives similars. Uns territoris que han arribat a les festes de Nadal amb rècord de contagis per Covid-19 que no s’havien vist abans.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans