Logotips d'organismes oficials

El Matarranya viu una explosió de contagis i confirme 56 casos en només 24 hores

Rècord de contagis de tota la pandèmia. La direcció d'Atenció Primària preveu un allau de positius i 15 dies «crítics». Aragó va de rècord en rècord i notifique 5.760 nous positius

El portal datacovid del Govern d'Aragó ha notificat 56 casos al Matarranya i un total de 5.760 positius a Aragó. Foto: NDM

Explosió de casos sense precedents el que s’està vivint al Matarranya. Sanitat Pública ha confirmat en les últimes 24 hores un total de 56 nous positius per Covid-19 al nostre territori, una cosa que no s’havia donat durant tota la pandèmia. Una sisena onada que està sent molt contagiosa i que pràcticament ha confirmat casos a tot el nostre territori. De fet, i en estos moments, tenim una incidència de 84 casos en els últims 7 dies, una situació que mai s’havia vist durant la crisi del coronavirus, i que es tradueix en més de 1.000 casos per cada 100.000 habitants. Els pobles que concentren més casos són Vall-de-roures i Calaceit, però atenció al important increment que han patit en les últimes 24 hores Massalió i Pena-roja.

A Aragó, les coses no estan molt millor, i va de rècord en rècord de positius conforme van passant els dies. Si els 1.777 casos positius per Covid-19 del 22 de desembre havien resultat rècord de tota la pandèmia, no són res amb els més de 5.760 casos que s’han notificat este mateix dijous. Més del triple de casos en sol una setmana de diferència. De fet, pràcticament 600 sanitaris estan ara mateix de baixa pel coronavirus. En algunes comarques aragoneses, com ara Osca, Jacetània, Camp de Borja o La Ribagorça, la incidència a set dies és de més de 2.000 casos per 100.000 habitants. La comarca que pitjor està es Valdejalon, que ha superat els 2.500 casos a set dies.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans