Logotips d'organismes oficials

La comarca tanque l’any amb 40 nous positius per covid

El Matarranya notifique pràcticament 100 casos per coronavirus en els últims dos dies. La incidència segueix a l'alça a pràcticament tot Aragó

Mapa amb l'evolució de la covid durant les últimes hores a les comarques d'Aragó. Foto: NDM

La comarca del Matarranya ha viscut una jornada intensa quan a proves PCR i nous positius per coronavirus. En els últimes 24 hores, les poblacions del nostre territori han acumulat un total de 40 positius per Covid-19, que tot i ser inferiors a aquells 56 positius de rècord del dia anterior, són un número molt important. De fet, ha segut la comarca de Terol més tocada pel coronavirus en els últims 24 hores, en una província on s’estan registrant estos dies els nivells més alts de contagi de tota la pandèmia. Una situació delicada que, sumada a les noves restriccions per a l’oci nocturn, ha motivat a diferents entitats, associacions i empreses a suspendre actes de cap d’any. De fet, i des del Departament de Sanitat van recalcar que esta sisena onada està sent molt explosiva.

Al Matarranya, estos 40 nous casos es concentren, en números absoluts, a Vall-de-roures, que aporte 18 nous positius. Ara bé. Significativa és la incidència que han registrat municipis com Massalió, que ha confirmat 8 nous contagis, o Pena-roja, que n’ha confirmat 5 en les últimes 24 hores. La incidència a la nostra comarca és de 1.100 casos per cada 100.000 habitants a set dies. Incidència que va pujant, tot i que es trobe molt per davall d’algunes comarques de Saragossa i Osca, que al llarg dels últims dies també han tingut una incidència molt significativa. Els majors nivells d’incidència es donen al Campo de Borja, amb més de 2.500 casos per 100.000 habitants, i a Valdejalon, que pràcticament està arribant als 3.000 casos per 100.000 habitants.

Hospitalització i contactes
A nivell autonòmic, destacar que l’hospitalització global també ha augmentat d’una manera significativa estos últims set dies. Actualment, trobem 464 pacients covid que estan ingressats als centres aragonesos, pels 418 que teníem la setmana passada. Del total, 46 es troben a les Unitats de Cures Intensives, cosa que supose el 22 per cent dels llits disponibles a la UCI. La xifra de contactes que s’estan seguint des d’Atenció Primària també ha pujat respecte a la setmana passada, i és d’un total de 21.129 persones. Esta xifra ha superat el moment més crític de l’onada anterior, d’un 22 de juliol, quan es va arribar a fer seguiment total de 18.423 persones. Des de l’inici de la pandèmia, la xifra més gran de contactes en seguiment es va viure a finals d’octubre, quan se seguien 24.500 pacients.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans