Logotips d'organismes oficials

El Matarranya acumule 109 positius per covid-19 en una setmana, els números més alts de tota la pandèmia

Govern d'Aragó reconeix que l'última onada del coronavirus ha deixat una incidència explosiva. En canvi, la taxa de letalitat és la més baixa de tota la crisi

Continuen l'agenda oberta entre la població infantil i les terceres dosis de reforç. Foto: NDM

L’any 2022 ha entrat amb una incidència prou significativa al Matarranya. Al llarg de les últimes hores sol s’han notificat 5 nous casos al territori. Ara bé. Si els casos d’ahir els sumem als positius que s’han identificat des del passat 31 de desembre, els nivells d’incidència són preocupants. I és que entre divendres, dissabte i diumenge es van notificar un total de 74 positius per Covid-19 al Matarranya. De fet, en estos moments la incidència a set dies és de més de 1.400 casos per cada 100.000 habitants. De fet, al Matarranya s’han notificat un total de 109 positius al llarg de l’última setmana. Estem parlant de la incidència més alta de la província a excepció de Comunitat de Teruel, on la incidència supere 1.700 casos per 100.000 habitants.

De fet, l’última onada de la pandèmia del coronavirus ha destacat per ser summament explosiva, si bé la mortalitat està sent molt baixa. Si analitzem els registres que facilite el Govern d’Aragó, ara mateix la incidència a Aragó és de 2.204 casos per cada 100.000 habitants, que és la incidència més elevada que s’ha produït durant la pandèmia. Parlem, exactament, de 15 vegades més contagis ara que fa exactament un any. En canvi, els nivells de mortalitat estan sent molt baixos. Si entre els mesos d’octubre i novembre de l’any passat la taxa de letalitat era de 2,8 punts, en estos moments ens trobem en una taxa del 0,6, que al mateix temps és la més baixa de tota la pandèmia.

Ús obligatori del certificat covid
Al mateix temps, i des del Govern d’Aragó, van recordar que l’ús del certificat covid és obligatori en els locals d’oci nocturn, com també en sales de joc i d’apostes amb un aforo superior a les 50 persones. També es demane en aquelles cerimònies socials que es fan en locals de restauració i hostaleria, així com en els centres hospitalaris i de serveis socials especialitzats. La presentació del certificat covid també es reclame en aquells actes que, per la seua naturalesa, concentren més de 500 persones en espais tancats i més de 1.000 assistents a l’exterior. L’exhibició d’este certificat covid només serà requerit al moment d’entrar a l’espai. No es conservaran les dades ni es podran crear fitxers amb esta informació.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans