Logotips d'organismes oficials

Nova explosió de casos Covid al Matarranya, amb més de 75 positius en sol 24 hores

La comarca trenque la tendència de les últimes jornades i supere els 200 casos a 7 dies. Ràfels, Torredarques i Fontdespatla són els únics municipis sense positius

En les últimes 24 hores, el Matarranya ha notificat més de 75 casos nous de Covid-19. Foto: NDM

Nova explosió de casos al Matarranya per Covid-19. Al llarg de les últimes 24 hores, el territori ha notificat un total de 78 positius al territori. Després d’uns dies on la incidència per coronavirus anava a la baixa, la comarca ha vist com s’han disparat els casos un dimecres més i s’han superat una altra vegada els més de 200 casos al Matarranya a set dies. Ara mateix, la incidència a una setmana és d’uns 2.500 casos per cada 100.000 habitants, i és de les més elevades que trobem a Aragó. En estos moments, a excepció de Ràfels, Torredarques i Fontdespatla, tots els pobles del Matarranya tenen casos notificats.

De fet, sobre la virulència d’esta última onada va parlar Sira Repollés, la consellera de Sanitat, recalcant que tot i que s’han donat més de 130.000 contagis a Aragó durant estes últimes setmanes, a un ritme d’infecció de pràcticament el 4% de la població a la setmana, el territori està plantant cara a la situació gràcies als autotest i l’increment de la capacitat hospitalària. La consellera va apuntar que “possiblement esta ha estat l’onada més difícil de gestionar per la intensitat de contagis, per uns números bastant compromesos, la seua irrupció inesperada i el desgast acumulat de la població davant la creença que això ho teníem superat”.

Tercera dosi als que fan 40 anys
Al mateix temps, des de Sanitat han obert les agendes perquè les persones nascudes dels anys 1978 al 1982 puguen demanar cita per a la tercera dosi contra la covid. Esta petició es pot fer a través de la web del Salud Informa o l’aplicació mòbil. En total, i segons ha detallat el Departament, més de 97.000 persones estan cridades a esta dosi de reforç. En estos moments, a Aragó estan obertes les cites per a dosis de reforç en aquells veïns majors de 40 anys, així com els professionals sanitaris i sociosanitaris i persones immunitzades amb les vacunes de Janssen i AstraZeneca, independentment de la seua edat.

També estan obertes les agendes per a la vacunació pediàtrica en els xiquets de 5 a 11 anys. Els xiquets i les xiquetes nascudes l’any 2017 podran demanar cita per a la vacuna en el moment que tinguen cinc anys.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans