Logotips d'organismes oficials

Descendeixen els contagis per COVID-19 a Aragó i al Matarranya

A la comarca del Matarranya la tendència de contagis està anant a la baixa.

Segons les dades facilitades per Sanitat la comunitat autònoma d’Aragó registra una incidència de 814 casos per 100.000 habitants en COVID-19, un 43% que en la passada actualització. Per províncies, Saragossa acumula una incidència a 7 dies de 766 casos; Huesca de 982; i Teruel, 857 casos per 100.000 habitants. Pel que fa a les capitals, Teruel se situa en 750 casos per 100.000 habitants a 7 dies, Saragossa en 769 i Huesca, en 999. Per edats, els grups pediàtrics continuen presentant les majors taxes, si bé la incidència en aquestes franges d’edat s’ha tornat a reduir a la meitat en una setmana, amb 1.220 casos per 100.000 habitants d’1 a 14 anys. La incidència més baixa se situa en el grup de 55 a 64, amb 506 casos per 100.000 habitants a set dies. En números absoluts, la comunitat acumula des de l’inici de la pandèmia un total de 385.398 casos confirmats de COVID-19, dels quals 320.854 han rebut ja l’alta epidemiològica. Respecte a la mortalitat i després de la revisió setmanal, a Aragó s’han registrat des de l’inici de la pandèmia 4.590 morts.
Quant a altres indicadors, l’índex de reproducció bàsic continua baixant i se situa en 0,64 per al conjunt de la comunitat aragonesa.
La xifra de contactes en seguiment des d’Atenció Primària ascendeix a 4.088 (7.129 la setmana anterior), la qual cosa suposa una reducció d’un 43% en una setmana. Les atencions en urgències per aquest motiu han passat de 480 diàries en el pic d’aquesta onada a 48 en tota la comunitat. I en Atenció Primària s’ha passat d’atendre 9.000 casos sospitosos al dia a 1.860.
Quant a l’hospitalització, actualment es registren 533 pacients COVID-19 ingressats en els centres aragonesos (658 la setmana passada). Del total, 60 es troben en les Unitats de Vigilància intensiva (68 la setmana anterior), la qual cosa suposa el 28% dels llits UCI disponibles, i 473 en hospitalització convencional.

Comarca del Matarranya
Des de l’àrea de Salut de Vall-de-roures, el seu coordinador, Daniel Ferrer també ha manifestat que la situació està millorant després d’unes setmanes arrere des de mitjan mes de gener, amb bastants casos. Poblacions com per exemple Mont-roig, que fins avui havia tingut una incidència per COVID-19 molt baixa s’han vist bastant afectades per casos positius en aquesta última ona. Segons apuntava el mateix Daniel Ferrer “estem de baixada i aquesta setmana la incidència està sent clarament decreixent”. També és destacada la taxa de vacunació que es considera com molt elevada si bé i en paraules del coordinador Daniel Ferrer “ens trobem en un moment en el qual s’han d’aplicar moltes terceres dosis i a l’haver tantes persones que han passat la infecció per COVID-19 recentment, és necessari ajornar la vacunació d’aquestes persones per a més endavant”.
Des d’aquesta àrea de Salut de Vall-de-roures s’informa també que la majoria dels casos produïts recentment han comptat amb una simptomatologia bastant lleu. També hi ha hagut alguna hospitalització de persones de la zona per necessitat de medicació per degotador o aplicació d’oxigen per a reforçar la respiració. En línies generals, a la comarca del Matarranya la tendència de contagis està anant a la baixa.

REDACCIÓ
Mitjans