Logotips d'organismes oficials

Pugen al Kilimanjaro per fer un estudi sobre la diabetis

El mont-rogí Angel Antolí va participar en esta investigació mèdica

Angel Antolí porte la solidaritat al cim del Kilimanjaro. | Foto: NDM

L’ONG sense ànim de lucre “El Poder del Chándal ha organitzat una expedició a Tanzània, més concretament al Kilimanjaro, amb la finalitat de recollir dades sobre la glucosa en persones diabètiques i no diabètiques en zones de gran altitud.

El sostre d’Àfrica, amb 5.895 metres d’altitud ha sigut el lloc triat per a este estudi, i Ángel Antolí, és una de les persones triades per a esta aventura. “És un estudi que fins ara no s’havia fet mai en altitud i esperem que amb totes les dades recollides i amb tot el que hem fet, més persones s’animen a fer esport.”

L’estudi consistia a posar als voluntaris participants del projecte uns dispositius que les persones diabètiques solen utilitzar i que recullen dades de com la glucosa va canviant al llarg del dia durant les 24 hores. Estos dispositius li’ls van posar a persones amb diabetis i sense ella. Per a realitzar l’estudi, es va comptar amb un grup de persones especialistes en esport i diabetis, els quals van fer tot el seguiment previ a l’aventura, a més de durant la pujada al Kilimanjaro. Este equip d’especialistes, també van estar en la presa de decisions clíniques i a posterior són els que estan analitzant totes les dades per a l’estudi. “Per a mi va ser també un aprenentatge el fet de veure com les persones sense diabetis també tenen oscil·lacions en la glucosa” comenta Ángel.

A més este projecte, també va tindre una part de voluntariat en zones rurals de Tanzània durant tres dies. Antolí destaca sobre este tema que “Ens dividim en diferents grups segons la professió, els sanitaris van ajudar en els centres de salut, jo per exemple vaig estar treballant amb les persones amb discapacitat i en el col·legi”. Una experiència que serà difícil d’oblidar i que busca animar a totes les persones, amb o sense diabetis a realitzar esport i a més ascensions com al volcà del Kilimanjaro.

VICTOR TENA / ISABEL APARICIO
Mitjans