Logotips d'organismes oficials

El ‘Tour de la salut’ es manifesta pel Matarranya

El Movimiento de Acción Rural posa de manifest les mancances en sanitat del pobles de Terol

Video Thumbnail
Mobilitzacio sanitat MAR Valde
El Moviemiento de Acción Rural (MAR) han posat en marxa el Tour de la Salut. Una proposta reivindicativa visibilitzar el problema de la precarització del sistema de salut als pobles de tota la geografia terolenca. Per a això han recorrent les comarques del Jiloca, Matarranya, Andorra Sierra de Arcos

El Moviemiento de Acción Rural (MAR) han posat en marxa el Tour de la Salut. Una proposta reivindicativa visibilitzar el problema de la precarització del sistema de salut als pobles de tota la geografia terolenca. Per a això han recorrent les comarques del Jiloca, Matarranya, Andorra Sierra de Arcos i Baix Aragó. Fa dos setmanes van estar a Vall-de-roures i han tacat la ruta enfront de l’hospital d’Alcanyís. En la capital de Matarranya van llegir un manifest on van destacar en la necessitat de legislar a escala estatal el sistema sanitari per a solucionar les mancances del món rural en este àmbit.

Elena Ibáñez, membre del Moviemiento de Acción Rural, destacava que el principal problema en les zones rurals és la falta de professionals. “La situació en què està la sanitat pública en els centres de salut és lamentable, es tanquen centres per falta de personal, els metges treballen jornades de fins a 72h. I es reduïxen les hores d’atenció en els consultoris rurals”, indicava Ibañez.

La solució que per la qual aposten des de la plataforma és canviar la legislació en el àmbit estatal per a facilitar la contractació i fer més atractives les places en el medi rural. Ibáñez es lamentava que fins i tot als hospitals de referència de la zona (Alcanyís i Terol) no es cobrixen les places d’especialistes.

Durant la mobilització al Matarranya es va tractar el tema de la reducció del servei d’ambulàncies. Des del Moviment van recordar que “la convocatòria per a cobrir el servei d’ambulàncies s’ha quedat deserta en dos ocasions, estem esperant a veure que solucions dona el Govern d’Aragó”. Respecte a la proposta d’implantació d’helicòpters per al trasllat de pacients, Ibáñez va declarar que “no sabem fins que punt és viable cobrir tot el territori d’Aragó amb helicòpters” i va recalcar que “les ambulàncies són necessàries i cal posar-les”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans