Logotips d'organismes oficials

Sanitat immunitzarà als bebès de menys de 6 mesos del virus respiratori sincitial

Aragó ha adquirit 10.500 dosis de l'anticòs monoclonal per previndre la infecció i complicacions que poden patir els més menuts. La campanya de la grip i la covid comence dilluns a les residències

La campanya de vacunació de la grip s'amplie enguany entre els xiquets i els fumadors. Foto: NDM

El Departament de Sanitat del Govern d’Aragó ha adquirit 10.500 dosis de l’anticòs monoclonal Nirsevimab per a previndre la infecció i les complicacions produïdes pel virus respiratori sincitial, que és la causa més freqüent de problema respiratori i hospitalització en menors d’un any. La via d’administració és una vacuna intramuscular i proporcione protecció des del mateix dia de la seua administració. La campanya comence este dilluns.

Parlem d’una campanya que va destinada als bebès de menys de sis mesos. De fet, els xiquets nascuts entre l’1 d’abril i el 30 de setembre d’enguany seran immunitzats al centre de salut o al centre de vacunació privat. Des d’Infermeria de Pediatria s’avisarà les famílies quan correspongue perquè duguen el xiquet al centre, on se li administrarà el medicament Nirsevimab. Als xiquets que nasquen a l’hospital a partir de l’1 d’octubre i durant la temporada d’immunització se’ls inocularà l’anticòs monoclonal al centre hospitalari de naixement, mentre que els xiquets d’alt risc seran avisats per les unitats de Neonatologia.

Per un altre costat, i també des de dilluns comence la campanya de vacunació de la grip i la covid. L’objectiu fonamental és protegir davant la malaltia les persones amb més probabilitat de complicacions per raons d’edat o per presentar patologies prèvies. Pel risc de complicacions o quadre greus, es recomane vacunar-se a les persones de més de 60 anys, a les persones que viuen en residències o a centres de discapacitat o altre tipus d’institucions, a les persones menors de 60 anys amb condicions de risc, a les embarassades, així com als convivents amb persones que tenen alt grau d’immunosupressió. A més, també es recomane vacuna als sanitaris, els treballadors sociosanitaris i els treballadors de serveis públics essencials.

Enguany la campanya té dos novetats destacables, perquè s’inclou a la població infantil entre 6 i 59 mesos (els menors de 5 anys) i els fumadors. Este dilluns serà el dia marcat com a inici de la campanya de vacunació en residències de gent gran i personal sanitari i sociosanitari vinculat a estes residències. També comence dilluns la vacunació de grip entre la població infantil. En este sentit, es farà a través de l’Atenció Primària i la població haurà de demanar cita a través de l’aplicació del Salud Informa. A partir del 16 d’octubre començarà el procés de vacunació per a la població treballadora de centres sanitaris. Per als altres veïns, s’obriran agendes de manera progressiva a l’aplicació del Salud Informa per a l’autocita.

REDACCIÓ
Mitjans