Logotips d'organismes oficials

Neix el llibre ‘El monstruo que vive en mí’

Una novel·la autobiogràfica que cerca ajudar les persones que patixen trastorns d'alimentació

Video Thumbnail
'El monstruo que vive en mi', un llibre que vol ajudar a aquells que pateixen trastorns alimentaris
Cristina Rivera acaba de presentar, al seu poble natal, Queretes, el seu primer llibre 'El monstruo que viven en mí', una novel·la autobiogràfica que tracta sobre els trastorns d'alimentació i amb el qual pretén ajudar les persones que tenen estos problemes de salut mental. "He pogut explicar una mi

Cristina Rivera acaba de presentar, al seu poble natal, Queretes, el seu primer llibre ‘El monstruo que viven en mí’, una novel·la autobiogràfica que tracta sobre els trastorns d’alimentació i amb el qual pretén ajudar les persones que tenen estos problemes de salut mental. “He pogut explicar una mica la novel·la i deixar-los amb les ganes de llegir-la i espere que els agrade i els motive,” afirmava l’escriptora. I és que els problemes de trastorns d’alimentació són, per desgràcia, una realitat a la nostra societat. És per això que ha nascut este llibre amb què pretén, entre altres coses, que els problemes de salut mental deixen de ser tabú. Tal com explica Rivera “és un tema que es parla poc, la gent que el viu, de vegades, no ho compartix”. Per este motiu no es tenen referents que ho hagen superat, per això afegix que ‘”sents que no te’n sortiràs. No saps on buscar ajuda i crec que això fa que es cronifique més i que s’allargue en el temps, cosa que no cal”.

Els trastorns alimentaris són cada vegada més freqüents, i és que les il·lusions que es creen a través de les xarxes socials es barregen amb la realitat i confonen a moltes persones, perquè “vivim en una societat on tenim molts miralls, tota l’estona rebem inputs de gent perfecta o que sembla que viuen en una realitat perfecta molt difícil d’aconseguir”, cosa que repercutix en, segons la novel·lista, que “estos problemes siguen cada vegada més comuns a la nostra societat”.

L’escriptora afirma que estos problemes de salut mental, com poden ser “un trastorn d’alimentació, ansietat, depressió, estrès, insomni… són la punta de l’iceberg de molts problemes que hi ha al darrere. De coses que has anat arrossegant des de fa temps, que no has anat treballant i al final acaba explotant en un problema gran de salut que t’afecta a tot“. D’altra banda, Cristina Rivera assegura que “se’n surt, és una veu que està en tu, al teu cap, tots tenim moltes veus internes, i esta veu de vegades ve i et diu coses, però tu la pots guanyar i una vegada que s’ha superat saps que hi ha estat, és un record, una petita veu del passat, una temporada difícil de la teua vida, però com molts problemes, es cura, si vols”.

Un llibre que neix amb un únic objectiu, ajudar a la gent que patix estos problemes de salut mental, “que les persones que el patixen vegen un reflex, un mirall, i que puguen sortir, perquè no se sap com es passe de malament tenint un monstre. Jo era presonera del meu cap, vivia en una presó dins el meu cap i l’objectiu és ajudar les persones”, afirma l’escriptora. ‘El monstruo que viven en mí’ és la història d’una veu interior a qui es pot guanyar la batalla.

ISABEL APARICIO
Mitjans