Logotips d'organismes oficials

L’acta de recepció de les obres de l’Hospital d’Alcanyís tindrà lloc a mitjans de març…

La gerent del Salut remarque que s'estan impulsant els treballs per posar esta nova infraestructura, com més prompte millor, a disposició de tots els habitants del Baix Aragó

La directora gerent del Salud, Ana Castillo, acompanyada de Pedro Eced i Francisco Muñoz revisant les obres de l'hospital. Foto: NDM

L’acta de recepció de les obres del futur Hospital de l’Alcanyís se celebrarà a mitjans del pròxim mes de març. Així s’ha anunciat amb motiu de la visita que va protagonitzar ahir dimecres, 14 de febrer, la directora gerent del Servei Aragonès de Salut (Salud), Ana Castillo, al nou hospital, juntament amb els responsables d’infermeria del centre. La gerent va estar acompanyada també pel gerent del sector d’Alcanyís, Pedro Eced, i pel director de l’àrea d’obres, instal·lacions i equipaments de la salut, Francisco Muñoz, entre d’altres responsables.

Ana Castillo va detallar que les obres ja estan acabades, i una vegada feta la comprovació de la inversió i la recepció d’elles per part de la Intervenció General i el Servei Aragonès de Salut, es faran els repassos i les correccions que siguen necessaris durant les setmanes següents, un temps necessari per l’envergadura de la nova infraestructura. A partir d’eixe moment, el nou hospital es posarà a disposició del sector d’Alcanyís.

Paral·lelament, este sector treballe, mitjançant un contracte d’assistència tècnica, en l’elaboració del pla de dotació d’equipament, així com en el procés de muntatge, tenint en consideració la cartera de serveis, l’aparell i les diferents necessitats. De cara a este objectiu, s’ha fet una faena prèvia interna amb professionals del centre. Tot això permetrà elaborar el procés de muntatge i dissenyar la compra d’equipament durant el 2024. La previsió de posada en marxa de l’Hospital d’Alcanyís és per al primer semestre del 2025, de manera gradual, amb l’objectiu que el segon semestre del 2025 estigue en funcionament al cent per cent.

La gerent del Salut va remarcar que s’estan impulsats els treballs per a posar a disposició de tots els habitants del Baix Aragó esta nova infraestructura com més prompte millor. Ana Castillo va subratllar que el nou hospital serà «cent per cent públic». Tant el personal com la seua gestió continuaran com ara, depenent en la seua totalitat del Salut. A la vegada, s’estan estudiant totes les plantilles per adaptar-les a les necessitats del nou centre, que serà personal estatutari i dependent de la salut.

El pressupost de l’obra de l’Hospital d’Alcanyís és de 78,2 milions d’euros. A més, en un contracte anterior ja resolt, es van executar obres per valor de 5,5 milions d’euros. El futur hospital atendrà una població de referència de 72.290 persones, de manera que el sector integre les zones de salut de Calaceit, Vall-de-roures, Alcanyís, Alcorisa, Andorra, Calanda, Cantavella, Casp, Híjar, Maella, Mas de les Mates i Muniesa.

REDACCIÓ
Mitjans