Logotips d'organismes oficials

El préssec de Massalió tanca una campanya minvada per les gelades

La Cooperativa de San Isidro ha recollit este any un 30% menys de préssec que en els anys anteriors

Durant la temporada la cooperativa passa de 3 a 40 empleats / Foto: P.Viver

Les gelades del mes d’abril se’n porten per davant gairebé 500.000 quilos de fruita a Massalió. La Cooperativa de San Isidro ha recollit aquest any un 30% menys de préssec que en els anys anteriors. Tot i això, malgrat les primeres previsions, la campanya ha estat fructífera.

Gairebé 2 milions de quilos de préssecs passen per temporada per la cooperativa del municipi. Aquesta campanya s’ha situat en 1,5 milions. “La campanya ha anat millor del que s’esperava, pensàvem que anàvem a tenir menys fruita i, tot i que hi ha hagut una gran reducció de quilos, hem recollit uns 200.000 kg més del que s’esperava”, va assegurar la gerent de la Cooperativa Sant Isidre, Verónica Esteban.

Aquestes minves ja porten diversos anys afectant els agricultors. La irregularitat de l’hivern fa que la floració arribo abans i deixa gelades en els mesos de primavera que afecten els primers brots de la fruita. El calibre de la fruita també es veu afectat. Les primeres varietats, que compten amb un termini més curt per adquirir un bon calibre, romanen en calibres menors a causa de la calor.

Una Cooperativa que augmenta la producció en el mes d’octubre i que passa durant aquests mesos de 3 empleats a uns 40, que tracten el producte d’uns 50 socis agricultors. El producte final es destina majoritàriament a mercat nacional. El preu aquest any també ha baixat. “Cal admetre que l’any passat va ser un any extraordinari, però lluitem i defensem la nostra marca el millor que podem”, va argumentar Esteban. Des de la cooperativa asseguren que el dia a dia de les persones es nota en el seu consum, els mesos de vacances o la tornada a escola repercuteixen en el consum de fruita.

PAULA VIVER
Mitjans