Logotips d'organismes oficials

Una bona campanya de préssec que no trobe recol·lectors a Massalió

La majoria dels treballadors són de Marroc i amb el tancament de fronteres no poden venir a fer la campanya

Gent del sector de l'hosteleria està començant a treballar en el préssec. / Foto: NDM

Un any pel moment positiu per la campanya del préssec que no és vora compensat per la falta de personal per recollir-los. I és que la pandèmia del COVID-19 que ha afectat a tot el món ha obligat als països a tancar les fronteres per al moment. Fet que impedeix desplaçar als treballadors, en la seua majoria marroquins, als camps de fruita.

A Massalió, la Cooperativa San Isidro es trobe buscant personal per poder dur les feines d’embolsat i aclariment de la fruita. “La situació és que faltarà mà d’obra si no obrin les fronteres, no tindrem prou gent”, va explicar Gregorio Celma, president de la cooperativa de Massalió. Un dels majors problemes, va explicar, està en el tema de l’embolsat, ja que “hi ha gent especialitzada que no es trobe en altres sectors” i que usuaris parats no podrien dur a terme de la mateixa forma.

Per al moment el personal no és suficient amb la gent del territori, ja que quasi tota la gent embolsadora és de Marroc. Molts d’ells es desplacen al nostre país per fer treballar en la temporada de fruita i després marxen. Ara la problemàtica és que no podran venir. “Ho acabarem fent, però patint”; va sentenciar Celma. El treball requereix moltes hores al sol i tot i que compleix amb el conveni laboral a la majoria de la gent no li agrade. El president de la cooperativa va explicar que molta gent del sector de l’hosteleria està començant a treballar “perquè no els hi quede més remei”. Pels treballs que es fan dintre en l’almacen de la cooperativa, al ser en tancat, han notat un augment en la demanda.

La campanya del préssec inicie a finals de juny, i es desenvolupe entre juliol i novembre. Les previsions de la campanya són molt positives, gràcies a les pluges i les condicions climàtiques, “serà una campanya bastant bona si no ve cap pedregada, la qualitat serà molt bona”. Es preveu que es repleguen un total de 2 milions de kilos de préssec només a Massalió.

JOSÉ BLANCH
Mitjans