Logotips d'organismes oficials

El Govern d’Aragó destinarà més de 6,5 milions d’euros a la contractació d’assegurances agràries

S'estima que 12.000 agricultors i ramaders seran beneficiaris d'aquestes subvencions

L'objectiu és cobrir part del cost de contractació de les assegurances agràries. / Foto: elperiodicodearagon.es

El Consell de Govern ha autoritzat al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient a la realització d’una convocatòria de subvencions que cobreixi part de el cost de contractació de les assegurances agràries per a l’exercici 2020 per un import de 6.556.300 euros, de fons propis .

Per al Govern d’Aragó, el suport a la contractació d’assegurances agràries és una política essencial, ja que es configura com una eina eficaç i fiable en la gestió de riscos no controlables en l’agricultura i la ramaderia. Aquests riscos derivats de fenòmens meteorològics i altres riscos de la natura, així com dels accidents o malalties de bestiar, poden produir importants danys que afecten directament a les rendes de les explotacions agràries.

En total, s’estima que 12.000 agricultors i ramaders seran beneficiaris d’aquestes subvencions de tipus directe, que sumades a les que atorga el Ministeri a través d’ENESA, suposen una mitjana del 44% del cost de les pòlisses d’assegurança agrària, que es preveu que ascendeixi a 57 milions d’euros a Aragó. El cost de primes permet assegurar una producció valorada en uns 1.600 milions d’euros.

La propera convocatòria, que està previst es publiqui aquest mes de juliol, servirà com a instrument d’estabilització de les rendes i reflecteix el suport de la Comunitat Autònoma d’Aragó.

SABINA COLOMÉ
Mitjans