Logotips d'organismes oficials

Arcoiris augmenta la seua plantilla quasi un 75% en els últims 8 anys, arribant a 522 treballadors

3 de 4 cada ocupacions generades per Arcoiris se situen a la comarca del Matarranya

Hi ha 162 dones treballant en el Grup que representen al voltant del 31% del total de l’ocupabilitat. / Foto: NDM

Una de les dades més destacables de l’evolució de les societats del Grup d’Empreses Arcoiris en els últims anys és l’increment de les plantilles de treballadors. Des de 2013 en el qual l’ocupabilitat se situava en 301 persones, Arcoiris ha experimentat un creixement que s’acosta al 75 per cent, situant-se la suma de les plantilles d’estes societats en l’actualitat en els 522 empleats.

Segons Juan José Moles, Director General del Grup Arcoiris “l’augment any rere any de la facturació de les empreses o les imponents inversions que hem efectuat són importants però crec, que el més ressenyable és la dada referent a l’ocupació. Incrementar en vuit anys pràcticament un 75% el nombre de treballadors és, sens dubte, la principal dada econòmica i social d’este període. Amb la generació d’estes noves ocupacions a estes comarques de l’àmbit rural crec que hem contribuït de manera determinant a l’assentament de numerosses famílies a moltes localitats. Crec que este és un model de creixement aplicable en l’entorn rural i que contribuïx de manera determinant a lluitar contra un dels principals reptes del món rural, la falta de població”. A més Moles afirma “Arcoiris no sols contribuïx a l’ocupació directa, també reforça el manteniment de autónomos o petites empreses en els municipis d’estes comarques rurals, especialment en el sector ramader”.

L’increment de l’ocupació que s’ha experimentat des de 2013 fins a l’actualitat ha sigut lineal amb percentatges d’augment de plantilla molt similars any rere any. “Des del meu punt de vista, també és important l’ocupació femenina que estan generant les societats del Grup Arcoiris. En este moment, hi ha 162 dones treballant en el Grup que representen al voltant del 31% del total de l’ocupabilitat”, assegura Moles. I és que segons els experts en la lluita contra la falta de població en el món rural l’ocupabilitat de la dona és un factor vital.

3 de 4 cada ocupacions generades per Arcoiris se situen a la comarca
Analitzant territorialment l’ocupació generada per les societats pertanyents al Grup d’Empreses Arcoiris observem que el més del 75%, d’estos, 398 són a la comarca del Matarranya. A la Comarca del Baix Aragó, la segona amb més ocupabilitat en Arcorirs hi ha 72 empleats. Però a més Arcoris compta amb empleats a les comarques aragoneses d’Andorra – Sierra de Arcos, Bajo Aragón – Caspe, Comarca Central – Zaragoza, Comunidad de Teruel, Jiloca, Cuencas Mineras, Hoya de Huesca y al Maestrat. Arcoiris també genera ocupació a la comarca de la Terra Alta a Catalunya, en la dels Ports a Castelló i a València.

Quant a la procedència dels 522 empleats la gran majoria, 358, són d’Espanya, seguit pels 76 treballadors de Romania. Les plantilles es completen amb persones arribades de Mali, el Senegal, el Marroc, Gàmbia, Ucraïna, Albània, el Brasil, Bulgària, Colòmbia, Cosa d’Ivori, Malàisia, Regne Unit, República de Moldàvia i Veneçuela.

Pel que fa a l’edat de les persones emprades per Arcoris, la franja de major número és la d’entre 40 i 50 anys (195), seguida pel grup de persones que tenen entre 30 i 40 anys (125 empleats) i els 103 que tenen entre 50 i 60 anys. De la resta, 74 tenen entre 20 i 30 anys, 18 té més de 60 anys i 7 són menors de 20 anys.

Segons els contractes de treballat de les 522 persones ocupades per les societats del Grup d’Empreses Arcoiris el 87% (455) estan ocupats a jornada completa, mentre que 67 persones, el 13%, treballen a jornada parcial.

REDACCIÓ
Mitjans