Logotips d'organismes oficials

Medalla de bronce per a l’oli del Mas dels Castellans de Calaceit

El producte de Calaceit prové d'una tradició familiar i este és el seu primer premi

Sara Agut i Marc Hernández recollint el premi en la "Fira de Tots Sants". | Foto: NDM

L’oli primerenc del Mas dels Castellans, de Calaceit, ha sigut premiat amb la medalla de bronze del concurs de AOVE de la “Fira de Tots Sants” de Cocentaina, a Alacant. Un certamen d’abast mundial en el qual cinc tastadors de diversos racons del planeta han valorat les diferents mostres.

Així, aquesta petita empresa familiar calaceitana ha presentat un oli de collita primerenca, que ha destacat per damunt dels seus competidors per la seua olor d’herba i frescor inicial, que deixa passe a matisos amargs i picants molt equilibrats. Aquest resultat ha sigut adquirit gràcies a la collita primerenca de l’oliva, realitzada en la segona quinzena d’octubre, la qual cosa permet organolèpticament sabors molt diferents del que és un oli d’oliva verge extra tradicional d’Empeltre.

Aquest tercer premi va ser entregat en una cerimònia realitzada en la localitat alacantina en presència d’autoritats i dins d’un escrupolós respecte per les mesures de prevenció davant la COVID-19.

Mas dels Castellans, amb quatre generacions de tradició setrill darrere, actualment està liderat per Sara Agut i la seua parella, Marc Hernández. “Per a nosaltres ha sigut una sorpresa poder rebre aquest tipus de reconeixement, suposa un orgull i molta satisfacció, és una injecció d’energia per a continuar treballant amb moltes ganes”, va assegurar Hernández. Aquest reconeixement ha sigut el primer guardó que rep la companyia.

REDACCIÓ
Mitjans