Logotips d'organismes oficials

Diputació duplique les ajudes destinades a ramaderies de bous de lídia

L'administració convoque una segona línia de subvencions per al col·lectiu, dotada en 120.000 euros

Antonio Pérez és diputat delegat d'Agricultura i Ramaderia a la DPT. | Foto: NDM

La Diputació Provincial ha publicat la segona convocatòria d’ajudes dirigides a les ramaderies de bous braus, les quals, a causa de la pandèmia, s’han vist obligades a suspendre tota la seua activitat. Davant d’esta situació, la Diputació vol contribuir a la supervivència d’estes explotacions. La convocatòria està dotada amb 120.000 euros i supose duplicar el pressupost de la convocatòria de l’any 2020 publicada també per la institució provincial

Amb el programa d’ajuda a les ramaderies bous de lídia, des de la Diputació es vol ajudar a un dels sectors més castigats per la pandèmia. I és que des del moment que es va declarar l’estat d’alarma a causa del coronavirus el passat mes de març de 2020 pràcticament no han pogut celebrar cap festa taurina, cosa que ha fet reduir dràsticament la seua activitat i, en conseqüència, ha posat en perill el futur d’estos negocis i l’economia de les famílies de la província que depenen d’ella.

A l’hora d’assignar les ajudes es tindran en consideració diversos criteris de valoració. Es concedirà una partida fixa de 1.200 euros per a cada ramaderia i fins a un màxim de 12.000 euros a repartir entre totes les ramaderies beneficiàries. L’altra part de l’ajuda serà variable, de 90 euros per animal (mascles i / o femelles) entre 1 i 10 anys (nascuts entre 2010 i 2020), inscrits en en el llibre genealògic de la raça i en un màxim de 108.000 euros a repartir entre totes les ramaderies beneficiàries.

REDACCIÓ
Mitjans