Logotips d'organismes oficials

Rafa Martí: “Massalió està, literalment, en l’UCI”

Acabada la campanya de recollida del préssec es procedirà a arrencar més arbres fruiters

El 90% del préssec ha estat arrencat per la sharka. | Foto: NDM

El futur de Massalió està contra les cordes. Així de categòric va ser Rafa Martí, alcalde de la localitat, a l’hora de referir-se a la situació que ha provocat el virus de la sharka, i que ha castigat amb duresa la producció del préssec, que és un dels principals recursos econòmics de la població. En este sentit, l’alcalde de Massalió va recalcar que “la situació és crítica. Estem, literalment, en l’UCI”. I és que a causa del virus, el sector primari s’ha vist obligat a “arrencar el 90 per cent de les hectàrees de presseguer“, quan la majoria dels agricultors viuen precisament d’això. Martí va afegir que “la sharka té una mala solució, però la forma en la qual s’ha actuat des de la conselleria d’Agricultura entenem que ha estat molt dura, amb molt poca empatia, i crec que Massalió hem estat el cap de turc per a demostrar que a Aragó s’estava fent alguna cosa amb la sharka”. L’alcalde de Massalió va apuntar que “és molt dur que el teu propi partit agafe a un poble i el sacrifique d’estes maneres“.

De fet, Martí va entendre que la crisi de la sharka pot tenir unes conseqüències molt serioses per a la població. “Al llarg d’este estiu han marxat tres o quatre famílies que treballaven en el préssec. La cooperativa està molt ressentida, i si toca arrencar-ho tot, podria acabar tancant. I si tanca la cooperativa, perdrem ocupacions temporals”. Això és una roda. Si no hi ha treball, les famílies se n’aniran, l’escola perdrà nens, perdrem població, “i la gent jove ho tindrà molt complicat perquè el seu futur és negre”. Per no parlar de la gent de mitjana edat, va afegir Martí, alguns dels quals han perdut la seua font d’ingressos perquè “la sharka ens ha portat, a la gran majoria d’agricultors, a la ruïna“. Martí va definir les subvencions que ha tret el Govern d’Aragó de “engañabobos“. Al llarg dels últims dies, i a través d’un bando, es va recordar que una vegada acabada la campanya de recollida del préssec es procedirà a arrencar més arbres fruiters castigats per la sharka.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans