Logotips d'organismes oficials

Unanimitat a la Diputació pels agricultors de Massalió afectats pel virus de la sharka

Totes les forces polítiques aproven una declaració institucional que va presentar el Partit Popular

120 hectàrees de cultiu de la Denominació d'Origen Melocotón de Calanda ubicades a Massalió i Maella s'han vist afectades pel virus de la sharka. | Foto: NDM

El ple ordinari de la Diputació Provincial corresponent al mes d’octubre ha aprovat una declaració institucional defensada pel Partit Popular, i en la qual tots els grups polítics demanen al Govern d’Aragó i altres administracions reforçar el compromís i les ajudes als agricultors afectats pel virus de la sharka. Este virus ha afectat bona part del cultiu de préssec de Massalió. L’acord propose aplicar indemnitzacions que ajuden a mantindre l’activitat del sector i que es concreten en un pla de millores d’explotació finançat al 100 per cent, instaurar dèficits sobre els crèdits ICO, posar en marxa mancances per als jóvens agricultors que s’han incorporat recentment a l’agricultura i que no podran desenvolupar els seus projectes perquè s’han quedat sense arbres, reclamar al Govern d’Espanya la implementació de la reducció màxima als mòduls de l’IRPF dels agricultors de la zona i comprometre l’actuació del Govern d’Aragó per a modernitzar els regadius de Maella i Massalió.

Des del Partit Popular van recordar que un total de 120 hectàrees de cultiu de la Denominació d’Origen Melocotón de Calanda ubicades a Massalió i Maella s’han vist afectades pel virus de la sharka. Un contratemps seriós que obligue a arrencar els arbres danyats perquè no existeix un tractament fitosanitari per poder eradicar-lo. El préssec constitueix un dels principals motors econòmics dels dos municipis.

REDACCIÓ
Mitjans