Logotips d'organismes oficials

GUCO participe en un projecte d’intel·ligència artificial per a la producció sostenible de biogàs

La iniciativa, que busque millorar l'eficiència i la sostenibilitat de les plantes de purins, apareix contemplada dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

El projecte està contemplat en el Pla de Recuperació, Transparència i Resiliència que impulse el Ministeri d'Indústria. | Foto: NDM

GUCO, que forme part del Grupo de Empresas Arcoiris, participarà en un projecte d’intel·ligència artificial pensat per a la producció sostenible de biogàs. El projecte en qüestió, DIGITALTWIN4BIOGAS, investigarà i desenvoluparà un bessó digital per a millorar l’eficiència i la sostenibilitat ambiental de les plantes de producció de biogàs a partir dels purins. Parlem d’un projecte pioner en el sector de gasos renovables, i que té com a principal objectiu millorar la rendibilitat i la sostenibilitat de les plantes de producció de biogàs a través de l’ús de tecnologies digitals avançades, en particular de bessons digitals i intel·ligència artificial.

En concret, el projecte analitzarà les instal·lacions que produeixen el biogàs a partir de la valorització de residus ramaders de purins de gorrino i residus de subproductes d’origen animal no destinats al consum humà dels mataderos. Com a resultats del projecte s’espere aconseguir una major producció de biogàs per tona de residus a les plantes de biogàs, així com minimitzar els costos d’operació associats a la gestió dels residus, millorant el potencial de descarbonització del gas renovable produït. DIGITALTWIN4BIOGAS és un projecte que està liderat pel Clúster Aragonès d’Alimentació (Asociación Aragón Innovalimen), amb la participació de Ganadería Unida Comarcal (GUCO) i Arcoiris.

L’empresa Grupo 480 liderarà el desenvolupament d’estos sistemes de modelització, simulació i predicció del comportament de màquines i processos de producció de biogàs, en col·laboració amb Genia Bioenergy, empresa especialitzada en el disseny, operació i manteniment de plantes de biogàs que gestionen residus agroalimentaris. Per la seua part, GUCO participarà en la fase inicial dels processos de producció dels residus ramaders, recollida i pretractaments. Este projecte ha rebut el suport del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, dins del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a la convocatòria 2022b d’ajudes a les Agrupacions Empresarials Innovadores per tal de millorar la competitivitat de petites i mitjanes empreses.

REDACCIÓ
Mitjans