Logotips d'organismes oficials

Joaquín Olona anuncie a Alcanyís ajudes en format préstec subvencionat per als llenyosos

El conseller d'Agricultura va participar en l'entrega de premis als millors olis del Baix Aragó, que enguany ha reconegut 'Almazara Artal' d'Albalate

Foto de grup amb el conseller, el consell regulador i tots els premis als 'Millors olis del Baix Aragó'. | Foto: NDM

El conseller d’Agricultura i Ramaderia del Govern d’Aragó, Joaquín Olona, va participar el passat 9 de març per la tarde a l’entrega dels premis al ‘Millor oli del Baix Aragó 2023’, unes distincions impulsades per la Denominació d’Origen Protegida (DOP) ‘Aceite del Bajo Aragón’ als salons del Parador d’Alcanyís. Precisament allí, el conseller va anunciar l’inici d’un expedient per a poder convocar ajudes en forma de préstec subvencionat, a través de les quals la DGA es farà càrrec de tots els gastos financers per a fer front als problemes de liquiditat que en estos moments viu l’agricultor, i associats particularment al cultiu de l’olivera i l’ametler.

Durant la seua visita al Baix Aragó, Olona va posar en valor una vegada més la importància que tenen les denominacions i les figures de qualitat diferenciada en un context de mercats canviants i cada vegada més competitius. En este sentit, va afegir que «cal valorar la seua existència», entenent que «hi ha moltes altres zones, com ara el Somontano de Barbastre, que encara anhelen posar en marxa una ferramenta així». De fet, el conseller va recalcar el llarg camí que cal recórrer per aconseguir estes figures de distinció.

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida ‘Aceite del Bajo Aragón’ ha entregat els seus premis anuals al ‘Millor oli del Baix Aragó 2023’. Són distincions a la qualitat que s’entreguen des de l’any 1997 i que reconeixen l’oli d’oliva verge extra més destacat dels que s’embotellen amb la firma de la Denominació d’Origen Protegida. Enguany, el primer premi ha segut per a Almazara Artal des d’Albalate, mentre que el segon premi ha recaigut en l’associació que s’encarregue de recuperar oliveres ermes a Oliete.

El tercer premi ha segut per a la cooperativa del Mesquí, ubicada a La Codonyera, la qual aplegue socis de diferents pobles. Al mateix temps, el Consell Regulador ha concedit dos reconeixements públics. Per un costat, al panell de tast d’oli d’oliva verge d’Aragó. El diploma va ser recollit per Bienvenido Callao, cap del panell. Enguany també s’ha distingit al periodista Carlos Espatolero, director del programa de comunicació ‘De puertas al campo’ de Aragón Radio, com a agraïment a la seua solidaritat amb el sector, i més concretament a la denominació ‘Aceite del Bajo Aragón’. Al concurs s’hi han presentat enguany un total de 13 mostres.

RUBÉN LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans