Logotips d'organismes oficials

Juli Bayot és el guanyador del Concurs de Gossos Pastors

En el marc de la Fira de Maig, Vall-de-roures va celebrar la tercera edició d'este certamen

Video Thumbnail
Juli Bayot es proclama guanyador del III Concurs de Gossos Pastors de la Fira de Vall-de-roures
Juli Bayot, d'Ares del Maestrat, ha estat el vencedor del III Concurs de Gossos Pastors de la Fira de Vall-de-roures. Un torneig que s'ha realitzat els dies 6 i 7 de maig a la capital comarcal. D'entre els 18 pastors, Víctor García es proclamava segon i Alberto Riba, de Vall-de-roures, tercer. Juli

Juli Bayot, d’Ares del Maestrat, ha estat el vencedor del III Concurs de Gossos Pastors de la Fira de Vall-de-roures. Un torneig que s’ha realitzat els dies 6 i 7 de maig a la capital comarcal. D’entre els 18 pastors, Víctor García es proclamava segon i Alberto Riba, de Vall-de-roures, tercer. Juli Bayot expressava així el seu entusiasme “no puc dir que malament perquè he guanyat, he portat a ‘Tila’ que és un gos suau que no ha sortit molt de casa, però com és suau i les ovelles corredores he encertat a l’hora de triar el gos“.

Vint-i-quatre gossos han estat els protagonistes d’esta competició, en la qual han participat divuit pastors de diversos llocs d’Espanya. Alberto Riba, organitzador del concurs i guanyador del tercer lloc comentava que “venien del País Basc, Catalunya, Alacant, Castelló, Navarra i després d’aquí, d’Aragó. A més, s’han vist gossos diferents, hi havia molts Border Collies i Kelpie Australià. També ha vingut una noia amb el Kelpie i després els bascos que han portat el gos autòcton d’allà.

Els gossos van haver de superar diferents proves com, per exemple, entrades al corral o passar per un pont. Altres exercicis van consistir a fer passar les ovelles per unes portes molt estretes, conduir-les i tancar-les en espais o fer un eslàlom amb el ramat. “Cada pastor tenia 15 ovelles, que és un ramat petit, això fa que els gossos hagen de treballar molt i si no estan en el lloc exacte es desfà tot”, explicava Riba sobre este concurs. Estos espectacles amb gossos pastors causen molta expectació i, a poc a poc, s’estan consolidant a l’Aragó.

M. JIMÉNEZ / I. APARICIO
Mitjans