Logotips d'organismes oficials

Arcoiris impulsa nous cursos de formació sobre benestar animal

A Pena-roja ha fet un curs sobre granges i millores tècniques mediambientals i ara han començat dos a Vall-de-roures sobre benestar animal

El curs s'ha pogut seguir de manera semipresencial a través de videoconferències. Foto: I. A.

A través del PDR d’Aragó 2014-2020, el Grup d’Empreses Arcoiris ha desenvolupat un nou curs de formació. Es tracta d’un curs obligatori i de cinc sessions de cinc hores cadascuna, que s’ha estat fent per les tardes a Pena-roja de Tastavins. Un curs de 20 hores més 5 hores addicionals sobre tècniques mediambientals. Alicia Canut ha estat la persona encarregada d’este curs, i va concretar que la formació versava sobre aspectes generals de l’espècie porcina. A continuació, ens vam centrar en l’anàlisi del sector porcí a Espanya, també hem parlat de bioseguretat i control sanitari, així com benestar animal i maneig d’animals”.

Per part seua, i des del departament de Formació i Prevenció d’Arcoiris, Belén Lombarte va recordar que “el curs que s’ha impartit a Pena-roja es deu a una nova normativa, i que exigix als treballadors d’explotacions porcines a tindre una formació mínima de 20 hores”. Una formació que ha anat dirigida a aquells treballadors que necessiten este curs acreditatiu, i que ha tingut una gran acollida. De fet, i per primera vegada, Arcoiris ha impulsat un curs que es podia seguir en règim de semipresencial, de manera que la meitat dels alumnes han estat seguint la formació des de l’aula i la resta ho ha fet via videoconferència des de casa o lloc de feina. Des del Grup Arcoiris no descarten obrir esta fórmula de seguiment dels cursos de formació en futures convocatòries.

Així mateix, el Grup Arcoiris continua formant professionals del sector primari. De fet, el 23 d’octubre, al Centre de Formació de Vall-de-roures han començat dos cursos més. El primer, orientat a benestar animal en explotacions. El segon versa també sobre el benestar animal, però especialitzat en el transport. Lombarte va recordar que “tots els ramaders estan obligats a tindre estos cursos de formació per poder exercir una explotació”. I passa el mateix amb les persones que es dediquen al transport d’animals. Per a qualsevol consulta, les persones interessades es poden adreçar al número de telèfon 978850479 o al correu electrònic formacion.prevencion@grupoarcoiris.com

RUBÉN LOMARTE
Mitjans