Logotips d'organismes oficials

La Diputació de Terol aprova una modificació pressupostària per ajudar amb fins a 100.000 euros els afectats pel ‘sharka’

El president Joaquín Juste va anunciar que pròximament es derogarà l'ordre d'arrencada dels arbres i es negociaran les ajudes directes als agricultors per impulsar la producció del préssec

Els agricultors de Massalió van haver d'arrencar els arbres afectats pel sharka. Foto: M.M.B.

Este dimecres, en ple extraordinari, la Diputació de Terol ha aprovat una nova modificació pressupostària que destinarà fins a 100.000 euros a ajuts per despeses de funcionament a la cooperativa de Massalió dels agricultors que es van veure afectats el 2022 pel virus ‘sharka’.

Estos agricultors van veure com l’any passat el Govern d’Aragó els va obligar a arrencar els presseguers de les seues explotacions agràries afectades per esta malaltia, cosa que ha suposat una greu crisi per als petits productors d’esta cooperativa. D’esta manera, la Diputació renova el compromís de col·laboració donant suport a les despeses ocasionades.

La modificació pressupostària inclou una partida de fins a 100.000 euros per a estos agricultors que ajude a minorar les pèrdues ocasionades per l’arrencada i la plantació dels arbres. Esta ha estat una mesura molt demandada pels agricultors, que ja va traslladar l’ajuntament de Massalió al setembre a una reunió amb el nou conseller d’Agricultura del Govern d’Aragó, Ángel Samper, i amb el president de la institució provincial, Joaquín Juste.

Esta nova mesura s’ha aconseguit aprovar in extremis, ja que no havia estat pressupostada per l’anterior equip de govern de la Diputació en els comptes d’este 2023, tot i que s’havia compromès el suport. El president Joaquín Juste va anunciar també que pròximament es derogarà l’ordre d’arrencada dels arbres i es negociaran les ajudes directes als agricultors per impulsar la producció del préssec.

REDACCIÓ
Mitjans