Logotips d'organismes oficials

El conseller d’Agricultura, preocupat perquè “les mesures de Planas siguen simple postureig”

Ángel Samper va participar ahir del consell consultiu que es va fer per via videoconferència

El conseller d'Agricultura, Ángel Samper, va participar via videoconferència en este consell consultiu. Foto: NDM

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Alimentació del Govern d’Aragó, Ángel Samper, va participar ahir per la tarde al consell consultiu de Política Agrícola per a Assumptes Comunitaris. En ella, Samper va considerar les mesures proposades pel ministre, Luis Planas, com a “positives i benvingudes, però insuficients i molt lluny del problema de base”. A la trobada, el conseller va posar de manifest que “el problema de la situació del camp no és només del comissari de Desenvolupament Rural i Agricultura, sinó de tota la Unió Europea des de fa anys”.

Samper va traslladar al ministre Planas que, segons el comissari europeu, cal preservar quatre pilars elementals: la seguretat alimentària, l’estabilitat econòmica i jurídica, la sostenibilitat i la solidaritat. Estant d’acord amb el comissari en esta qüestió, li va recordar al ministre que en estos moments no se’n compleix cap. “Això és un problema no només del comissari Wojciechowski, sinó també de la presidenta Von der Leyen. L’única sostenibilitat que estem veient és la del Pacte Verd que beu de l’Agenda 2030. Una agenda que és perversa amb pagesos, ramaders i consumidors”.

Així mateix, el conseller aragonès va enviar al responsable del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació la preocupació per, segons la seua opinió, la ‘ideologització‘ de la normativa que ofegue el camp. “Agricultors i ramaders estan desmoralitzats. La ramaderia extensiva és un exemple clar que no hi ha hagut un Pacte Verd. L’element més defensable és el verdejo i ni tan sols en este punt hi és present la ramaderia extensiva”, va considerar Samper a la reunió de responsables d’agricultura de totes les comunitats autònomes amb el Ministeri.

Segons el conseller, Aragó va posar sobre la taula la qüestió de l’aigua i la necessitat que les polítiques comunitàries prevegen esta qüestió, però “des del rigor científic i no des de la perspectiva ideològica”. Ángel Samper va proposar al ministre Planas una reunió amb tots els consellers per “unir objectius i traslladar a Brussel·les la queixa comuna dels agricultors i grangers espanyols. Em preocupe que estes mesures del Ministeri i d’Europa siguen postureig i que el problema continue existint. Allò que ens ha d’ocupar és tindre un territori viu amb pagesos i ramaders”.

REDACCIÓ
Mitjans