Logotips d'organismes oficials

Bodegas Crial s’emporta 5 premis i Vins Danica aconsegueix 3 guardons

En esta edició dels premis de la Fira del Vi de Queretes es van presentar un total de 49 varietats de vins diferents

Video Thumbnail
BodegasCrial s'emporta 5 premis i Vinos Danica aconsegueix 3 guardons a la Fira de Queretes
La Fira del Vi de Queretes, com és tradicional, fa el lliurament de premis als millors vins d'IGP Baix Aragó i als millors vins de la fira. En esta ocasió hi van participar 49 varietats en un total de 8 categories. El tast, que va tindre lloc al recinte Firal de la localitat, es va realitzar el dive

La Fira del Vi de Queretes, com és tradicional, fa el lliurament de premis als millors vins d’IGP Baix Aragó i als millors vins de la fira. En esta ocasió hi van participar 49 varietats en un total de 8 categories. El tast, que va tindre lloc al recinte Firal de la localitat, es va realitzar el divendres 22 de març. Els enòlegs Sebastián Hernández, Manuel Castro i Balbino Lacosta van ser els escollits per al comitè d’este any.

Bodegas Crial Lledó es va emportar un total de 5 guardons. Dos dels seus vins blancs van ser escollits en primer i segon lloc en la categoria vi blanc jove IGP Baix Aragó, parlem d”El Lledoner’ i el ‘Crial Matarraña’. Precisament, ‘El Lledoner’ va aconseguir també el segon lloc al millor vi blanc jove de la Fira del Vi. Per la seua banda, el vi negre criança ‘Celtis Australis’ d’este mateix celler va guanyar els dos segons llocs a la seua categoria, tant de la IGP Baix Aragó com als premis de la fira. Carlos Albesa, de Bodegas Crial, afirmava il·lusionat que “ha estat una sorpresa, i tota una alegria”. Este celler va ser un dels grans reconeguts en estos premis. Albesa comentava que estos premis reconeixen “l’esforç d’una família, dedicada al 100% al cultiu de la vinya i l’elaboració dels vins, però, a més, la faena dels agricultors que ens porten el raïm. No podríem fer un bon producte a la bodega, sense un bon raïm al camp”, al que afegia que “l’esforç i el reconeixement és comú per a tots”.

El segon celler més destacat va ser Vinos Danica, el qual va destacar en el seu vi rosat jove ‘Etnama, que va guanyar el primer lloc tant al concurs de la fira, com al de la IGP, mentre que ‘Guardabarranco’ es va emportar el segon lloc de vi negre jove IGP Baix Aragó.

Premis als vins IGP Baix Aragó:
1º) EL LLEDONER DE BODEGA CRIAL LLEDO
2º) CRIAL MATARRAÑA DE BODEGA CRIAL LLEDO

Vi rosat jove IGP Baix Aragó
1º) ETNAMA DE VINOS DANICA
2º) PEDRAVOLTA DE VINOS PEDRAVOLTA

Vi negre jove IGP Baix Aragó
1º) ENTRE DOS AGUAS DE VINOS TABERNER AMADO
2º) GUARDABARRANCO DE VINOS DANICA

Vi negre criança IGP Baix Aragó
1º) SIRIGUARACHA DE BODEGAS IGNACIO GUALLART
2º) CELTIS AUSTRALIS DE BODEGA CRIAL LLEDO

Premis als millors vins de la 23 edició de la Fira del Vi:
Vi blanc jove
1º) NATURALIS MER DE CELLER BATEA
2º) EL LLEDONER DE BODEGA CRIAL LLEDO

Vi rosat jove
1º) ETNAMA DE VINOS DANICA
2º) BELVI DE COOPERATIVA DEL CAMPO SAN PEDRO

Vi negre jove
1º) NATURALIS MER DE CELLER BATEA
2º) ENTRE DOS AGUAS DE VINOS TABERNER AMADO

Vi negre criança
1º) SIRIGUARACHA DE BODEGAS IGNACIO GUALLART
2º) CELTIS AUSTRALIS DE BODEGA CRIAL LLEDO.

ISABEL APARICIO
Mitjans