Logotips d'organismes oficials

Alberto Riba i la gossa Sisu guanyen el concurs de gossos pastors de la Fira de Maig

Van superar per 1 sol punt de diferència a José Escaño i Venus, que van acabar segons. El tercer premi va ser per a Víctor García i Nel

Fotografia del concurs de gossos pastors que es va celebrar durant la Fira de Maig. Foto: R. Lombarte

El sector primari té un paper destacat a la Fira de Maig de Vall-de-roures. De fet, en l’edició d’enguany s’han programat un munt d’activitats al voltant d’un sector vital per al territori. A la consolidada carpa d’ovelles i bestiar, que es complemente amb maquinària tradicional, s’hi han afegit un encierro de bous amb cavalls, una exhibició de mastins del Pirineu, així com una esquilada tradicional d’ovelles. Inclús els dies previs i posteriors a la fira s’han fet diferents activitats pensades per als pastors: una sobre l’ús de drons per a moure les ovelles i una segona sobre la revalorització de la llana. A la vegada, i seguint la línia dels últims anys, la fira ha celebrat una nova edició del seu concurs de gossos pastors, que en esta ocasió s’han endut Alberto Riba i la seua gossa Sisu amb una puntuació final de 92 punts. A sol 1 punt de diferència van acabar José Escaño i Venus, mentre que els tercers classificats van ser, sumant 80 punts, Víctor García i Nel.

Precisament, i en relació al concurs de gossos pastors, Alberto Riba va destacar que “dins del concurs sempre hi ha una part de sort”, encara que “la gossa que vaig dur ho va fer molt bé”. Un pòdium que va estar molt renyit, perquè tal com va concretar Riba, “entre el primer i el segon ens vam dur un punt de diferència”, de manera que el jurat, integrat per quatre persones, no ho va tindre fàcil. Per davant, calia superar un munt de proves, algunes bastant exigents. Un concurs que “constate l’afinitat que tenen gos i pastor” i que en esta ocasió va reunir un total de 13 participants. Alberto Riba, que és també el president de l’associació del sector oví del territori, va valorar iniciatives com este concurs. I per damunt dels resultats, Riba va destacar que “és una bona fórmula per a implicar el sector en la fira, i al mateix temps sentir-nos orgullosos de què fem i el que som”. Enguany també s’ha portat un esquilador d’ovelles, un ofici que les generacions més jóvens no havien vist mai.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans