Logotips d'organismes oficials

Manuel Esteve, nou president de Grup Arcoiris

La nova etapa afrontarà els nous reptes que es plantegen en el sector agroalimentari a través de la innovació i la sostenibilitat

Manuel Esteve és el nou president del Grup Arcoiris. Foto: NDM

Manuel Esteve, el nou president del Grup Arcoiris, presenta la seua visió i els reptes que enfronta el grup cooperatiu. Amb una sòlida trajectòria al sector porcí, Esteve assumeix el lideratge amb la intenció de continuar el creixement i afrontar els pròxims desafiaments, “seguirem la línia que s’ha traçat en els últims anys i que s’està traduint en creixement i ens ha donat molt bons resultats”.

Amb experiència com a president d’Acriporte i la sectorial de capa blanca de les Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya, Esteve hi aporta una perspectiva pràctica i ben informada. “És important que hi hagi la visió d’un ramader per rebatre moltes iniciatives que venen tant a escala autonòmica, com europea com a nacional”, comenta Esteve. El seu enfocament se centra en una gestió empresarial robusta que permeta a Grupo Arcoiris mantenir-se competitiu al mercat.

Reptes del sector porcí
Esteve destaca les traves burocràtiques i la manca de relleu generacional com els principals obstacles a superar. “Necessitem més agilitat de la paperassa i que no hi hagi tantes traves una vegada s’han impulsat diferents projectes”, assenyala. Atreure i formar joves talents és crucial per assegurar el futur del sector.

Un dels punts forts de Grupo Arcoiris és el control de totes les fases de producció, cosa que evita la dependència de tercers. Esteve planeja continuar esta estratègia amb un enfocament a la sostenibilitat. La posada en marxa de plantes de biogàs a Pena-roja de Tastavins i Vall-de-roures és fonamental per a la gestió de purins i per assolir una economia circular amb emissions zero. “Estes iniciatives no només milloraran l’eficiència, sinó que també reforçaran el nostre compromís amb el medi ambient”, explica Esteve.

Amb Manuel Esteve al capdavant, Grupo Arcoiris es posiciona per enfrontar els desafiaments del futur, mantenint el seu creixement i enfortint el seu lideratge al sector agroalimentari.

Mitjans