Logotips d'organismes oficials

Lledó s’engalana per a rebre a setembre per tot lo alt

Les soltes de vaquilles durant el cap de setmana i les revetlles nocturnes, protagonistes de les festes

Encara que a poc a poc l’estiu va arribant a la seua fi, Lledó encara espera al fi d’agost acabe per a celebrar les seues Festes Patronals. Concretament, d’avui divendres 30 d’agost al dimecres 4 de setembre la localitat se satisfarà d’actes i gent per a gaudir dels seus dies grans.

Per a començar, un dia intens des de bon matí. Els veïns es reuneixen per a preparar un dels recintes més visitats durant els seus festejos: la plaça de bous. Però les Festes començaran al migdia amb el tradicional vi espanyol i s’homenatjarà els alcaldes de la localitat. “Des de l’Ajuntament hem volgut fer aquest acte en honor a tots els alcaldes des de la dictadura fins a la legislatura passada”, va explicar l’actual primera edil, María Teresa Crivillé. En aquest sentit, va recalcar que “treballem en la mateixa direcció per a aconseguir que el poble evolucione sense importar el partit polític”. El primer dia seguirà amb parc infantil, xocolatada, futbol sala i revetla.

La primera solta de vaquilles serà el dissabte i se succeiran durant el cap de setmana. La ramaderia Teo Adell serà l’encarregada de protagonitzar un dels actes en què més visitants es reunixen. El dilluns 2 de setembre la gastronomia prendrà les regnes de les festes. L’elaboració de paelles i el menjar popular protagonitzen un dia que “reforça els nostres vincles. No és un concurs, sinó una excusa per a fer un menjar de germanor”.

El dimarts tindrà lloc la tradicional ‘Sopa de la vaca’, festa de l’espuma i es tancarà el dia amb una sessió de ball a càrrec del Duo Santafé. Per a l’últim dia hi haurà dos sessions de ball a càrrec de l’orquestra Gatzarà. Entre la primera i la segona sessió, tots els veïns podran gaudir d’un berenar en convivència. El dimecres dia 4 a la nit, la música i la traca de Fi de Festes tancaran els festejos d’enguany per a tornar a la monotonia, a la normalitat i a la tranquil·litat a Lledó.

Mitjans