Logotips d'organismes oficials

Èxit de públic en la xerrada sobre la història de la Torre del Compte

La Torre del Compte va néixer a l’abric d’una torre fortificada de l’any 1157

Video Thumbnail
Historia Torre del Compte
La Torre del Compte és una de les localitats més petites de la Comarca del Matarranya. És un poble menut, però amb molta història. Durant la setmana cultural fa anys que aposten per activitats divulgatives com la que va dur a terme l’historiador Octavio Montserrat, amb una xerrada sobre la situació

La Torre del Compte és una de les localitats més petites de la Comarca del Matarranya. És un poble menut, però amb molta història. Durant la setmana cultural fa anys que aposten per activitats divulgatives com la que va dur a terme l’historiador Octavio Montserrat, amb una xerrada sobre la situació del poble al segle XVIII. L’acte va aconseguir omplir la sala principal de l’ajuntament amb gairebé 100 persones de públic.

La Torre del Compte va néixer a l’abric d’una torre fortificada de l’any 1157 i que va donar el nom a la localitat. La va manar construir Ramón Berenguer IV, comte de Catalunya i príncep d’Aragó, per controlar la població musulmana. Posteriorment famílies cristianes van anar repoblant estes terres, fins a arribar segle XVIII quan va tenir la seua màxima població.

Mitjans