Logotips d'organismes oficials

L’ermita de la Verge de la Font de Pena-roja acull una exposició de peirons

Encara es pot visitar durant tot el mes de setembre a l’ermita de dalt del Santuari

Video Thumbnail
Expo Peirons
L’església de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja alberga una singular exposició de peirons i creus de terme de les comarques dels Ports i el Maestrat. Es tracta de reproduccions que es van realitzar durant els treballs de restauració d’estos monuments religiosos tan habituals en camins i places

L’església de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja alberga una singular exposició de peirons i creus de terme de les comarques dels Ports i el Maestrat. Es tracta de reproduccions que es van realitzar durant els treballs de restauració d’estos monuments religiosos tan habituals en camins i places dels pobles.

Les creus de terme o peirons són elements monumentals que marcaven punts de reunió de romeries, camins, pobles o llocs destacats de les localitats. Es tracta d’una tradició que es remunta a mil·lennis endarrere i que la religió cristiana va adoptar.

La fundació Blasco d’Alagón fa uns anys va fer un intens treball de restauració d’estos monuments, alguns dels quals es trobaven en força mal estat. En alguns casos fins i tot es van recuperar les policromies perdudes pel pas del temps. Els originals restaurats es van reubicar en espais adequats per la seua conservació i a banda es van realitzar rèpliques, com les de l’exposició, per col·locar-les en les localitzacions exteriors.

L’exposició encara es pot visitar durant tot el mes de setembre a l’ermita de dalt del Santuari de la Mare de Déu de la Font de Pena-roja. Els dissabtes de 10.30 a 13.30 i de 17.00 a 19.30 i els diumenges de 10.30 a 13.30.

Mitjans