Logotips d'organismes oficials

El Matarranya seguix sent casa de professionals del Gran Premi d’Aragó a Motorland

Un 100% d’ocupació predomine als hotels on s’allotgen tècnics i comunicadors i els aficionats opten per cases rurals

Moto GP Matarranya
Motos a la carretera N-232 / Foto: J. Puig

L’ocupació al Matarranya durant el cap de setmana de la disputa del Gran Premi d’Aragó al circuit de Motorland a Alcanyís seguix sent alta. Any rere any en el cap de setmana clau del mes de setembre tècnics, professionals de la comunicació i equips trien la comarca com a casa dels professionals del circuit ubicat a uns 40 kilòmetres aproximadament.

La proximitat del Matarranya al circuit fa que l’ocupació tingue certa continuïtat a l’assegurar la disputa del Gran Premi a l’any pròxim, així ho va afirmar Marta Ferrás, de l’Associació d’Empresaris del Matarranya “d’un any a un altre els que s’allotgen aquí dixen unes prereserves fetes i en la majoria dels casos són estàncies de quasi una setmana, ja que treballen aquí durant tots els dies”. D’altra banda els aficionats que venen a les carreres ja es limiten només a instal·lar-se durant el cap de setmana i de moment, durant els deu anys que es compleixen de carreres al circuit, se manté la tendència d’una molt bona ocupació, segons van informar des de l’associació.

La disponibilitat i oferta limitada de places al Matarranya fa que els interessats prefereixen fer estes reserves prèvies i s’asseguren la estància durant el Gran Premi, encara que l’oferta de llits sempre amplie d’any en any i que molts dels allotjaments procedeixen a les reserves a través d’agències representants dels equips. “Tenim l’hotel ple d’equips tècnics, professionals de mitjos de comunicació i altres treballadors del circuit i que venen d’Austria, Alemanya i Anglaterra”, va explicar la propietària del Mas de la Costa. Durant els dies d’ocupació, normalment una setmana abans a la jornada de carreres, al Matarranya acudixen alemanys, austriacs, italians però també gent nacional i gent que forme part de l’equip d’enginyeria de la retransmissió mundial del Gran Premi i dels equips publicitaris.

Una ocupació que no només afecte a pernoctacions, sino que beneficie a tot tipo d’establiments del sector turístic com podrie ser la restauració. “Pot ser no durant el dia perquè estan al circuit, però sí que passen aquí les nits, hi ha ambient nocturn i passen a comprar per les tendes si no tenen el servici de menjar al seu allotjament”, va explicar Ferrás. Molts dels establiments han d’adaptar-se al marcat horari d’estos equips “donem l’esmorzar a les 6 del matí i de sopar a les 11, ens ham d’adaptar perquè tota la zona viu d’això durant 4 dies i és un moment molt important”, van assegurar des del Mas de la Costa. Així ho va corroborar Javi Moragrega, gerent de La Fàbrica de Solfa a Beseit que “el primer servici lo fem a les 7 del matí per a que puguen marxar a treballar quan antes”. Un conveni en una agència italiana done un 100% d’ocupació al establiment de Beseit.

Una dinàmica de reserves clara i que es ve repetint en estos deu anys de motos. Per norma general, els hotels i grans complexes turístics allotgen a tècnics, periodistes, enginyers i treballadors dels diferents equips motociclistes mentre que els hostals, cases de turisme rural i càmpings alberguen a visitants i aficionats del motociclisme.

PAULA VIVER
blank Mitjans blank