Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures, marc d’una de les escenes d’un calendari solidari

Tot el recaptat es destinarà a l’Asociación Personas y Enfermedades Raras de Aragón (PERA)

Video Thumbnail
Calendari Solidari PERA
El pont de pedra de Valderrobres ha estat un dels entorns elegits per a una de les fotografies que il·lustraran un calendari solidari, el recollit es destinarà íntegrament a l’Asociación Personas y Enfermedades Raras de Aragón (PERA). En aquest calendari es representen diferents escenes de la vida q

El pont de pedra de Valderrobres ha estat un dels entorns elegits per a una de les fotografies que il·lustraran un calendari solidari, el recollit es destinarà íntegrament a l’Asociación Personas y Enfermedades Raras de Aragón (PERA). En aquest calendari es representen diferents escenes de la vida quotidiana i les persones que hi apareixen van abillades amb indumentàries de finals del segle XVIII i principis del XIX.

Els vestits formen part de la col·lecció de l’Associación Sempiterna que des de fa dos anys gestiona l’Espai d’Indumentària de Valdealgorfa i que es dedica a donar a conèixer la indumentària tradicional del Baix Aragó Històric i de la resta d’Aragó. A més, desenvolupen activitats per animar la gent a què conservi les peces antigues i aconsellen com han d’usar-les.

La fotografia de Vall-de-roures il·lustrarà el mes de juliol i en ella apareixen robes estiuenques amb molta seda i serà una de les escenes amb robes més riques”, va assegurar Dabí Latas, membre de Sempiterna. A més, Latas apunta que pràcticament totes les peces de l’escena provenen del Matarranya.

La idea del calendari va sorgir entre uns treballadors de l’Hospital d’Alcanyís. Una d’elles, Maribel Escobar, que a més és membre de PERA assegura que “l’any passat ja vam fer un calendari amb indumentària tradicional a favor de l’Associació de Els Calatravos d’Alcanyís i aquest hem decidit destinar-los a l’Associació PERA”.

El calendari està previst que surti a la venda en el mes de novembre i es podrà adquirir a diversos establiments de la província de Terol i de Saragossa. A més, també es podrà comprar on-line a rememora.org

JORGE PUIG
Mitjans