Logotips d'organismes oficials

En marxa l’ampliació del centre de salut de Vall-de-roures

Es preveu que les obres s'acaben cap a finals d'este 2019 i que no interferisquen en el funcionament del centre

L’ampliació complirà les actuals demandes comarcals / Foto: P.Viver

Després de mesos sol·licitant l’ampliació i renovació del centre de salut de Vall-de-roures, la petició ja és una realitat. El centre, que no només presta servei als més de 2.000 habitants de la capital matarranyenca sinó que funciona com a ambulatori comarcal, prompte podrà gaudir d’una nova infraestructura.

L’adjudicació de les obres es va fer el passat mes de juny a l’empresa Aragonesa Obres Civils per 265.725 €. Les obres, que estaven previstes que comencessen al mes de juliol, ja s’han retardat més de dos mesos.

Les primeres actuacions han consistit en realitzar una sèrie de treballs previs i organitzatius per tal de que quan es prossegueixi en les obres grans, estes no interrompin el correcte funcionament del centre.

En breus es preveu que s’inicien les obres que permetran ampliar les instal·lacions del centre de Vall-de-roures. “En total es crearan tres noves consultes a l’espai annex a l’edifici existent i que actualment es ocupat per uns jardins propietat del consistori” comentà José Ignacio Escuín, gerent del sector sanitari de Terol i Alcanyís.

Unes obres essencials per al correcte funcionament del centre de salut, ja que actualment els professionals passaven consulta de manera solapada. En esta ampliació los metges i infermers podran comptar en noves consultes, que se sumaran a la sala d’espera, la d’urgències, la sala de rehabilitació, la de la matrona i la consulta de pediatria”.

Unes obres que arriben en un moment dur per a la sanitat de la província, que té falta de personal mèdic. En este sentit, Escuín concretà que “anem a oferir contractes de llarga duració per a fer atractives les places en zones rurals als professionals mèdics”.

Al Matarranya l’únic centre sanitari que ha tingut un augment en el nombre de targetes sanitàries és el de Vall-de-roures, mentre que la resta de consultoris han decrescut.

SABINA COLOMÉ
Mitjans