Logotips d'organismes oficials

La Fira i el Congrés de Fontdespatla, centre de les mirades del Govern

Arturo Aliaga: "Fondespatla ha estat pionera en la preocupació per les energies renovables"

Video Thumbnail
Fira Fondespatla
La Fira de l’Energia al Medi Rural i el Congrés de l’Energia i l’Estalvi de la localitat de Fondespatla han estat este cap de setmana el centre de les mirades del Govern d’Aragó. Representants convidats i mitjans de comunicació van posar especial atenció en el debat sobre les energies renovables que

La Fira de l’Energia al Medi Rural i el Congrés de l’Energia i l’Estalvi de la localitat de Fondespatla han estat este cap de setmana el centre de les mirades del Govern d’Aragó.

Representants convidats i mitjans de comunicació van posar especial atenció en el debat sobre les energies renovables que porta ja una dècada preocupant a la localitat. Així ho va manifestar el vicepresident i conseller d’Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial del Govern d’Aragó, Arturo Aliaga, present a la inauguració de l’acte. “Fondespatla ha estat pionera en la preocupació per les energies renovables i per la descarbonització en el món rural”.

Durant les dos jornades en què es va desenvolupar la cita firal ponències sobre autoconsum, estands i mostres d’energies renovables van protagonitzar el desè aniversari d’esta cita firal que va comptar amb una convidada d’honor al Congrés. Eva Berlanga, meteoròloga d’Aragó TV va assistir com a ponent per conscienciar sobre el canvi climàtic i, especialment, per desmuntar mites i corroborar certeses. “Avui dia es parla molt del tema però no amb correcció. El canvi climàtic és aquí i cal prendre mesures, però per a això el més important és conèixer el problema a través de la divulgació”, va explicar la coneguda meteoròloga.

Les dos vies en què es podria treballar per solucionar este problema, segons Berlanga, són la mitigació i l’adaptació. La fira suposa un punt de trobada per a professionals del sector energètic i de posada en comú d’iniciatives sobre energies alternatives més accessibles tant a les grans ciutats com en el món rural. Fondespatla cobra especial protagonisme després d’estrenar recentment una nova instal·lació de plaques solars a l’escola municipal.

PAULA VIVER
blank Mitjans blank